×

Potpisan sporazum o dokapitalizaciji adriatica.net-a

U adriatica.net ulaze HUP-Zagreb, Agrokor, Jolly, Saponija, Terme Čatež ACI i Croatia osiguranje.

Najveći hrvatski turoperator adriatica.net objavio je u petak informaciju o potpisanom finaliziranom sporazumu o dokapitalizaciji tvrtke na koju se čekalo mjesecima.

Iako iz tvrtke nisu htjeli reći koje su sve državne i privatne tvrtke ušle u projekt spašavanja adriatica.neta, ministar turizma Damir Bajs na današnjoj konferneciji za novinare je izjavio kako se radi o HUP-Zagrebu Anđelka Leke, Agrokoru, šibenkom Jollyju, Saponiji i strateškom partneru Termama Čatež te o dvije državne tvrtke ACI i Croatia osiguranju. Nigdje se ne spominje ni Croatia airlines koji je bio jedan od kandidata, kao ni EPH, odnosno WAZ koji je do sada bio prisutan u adriatici sa 50 posto vlasništva.

Iza cijelog projekta, prema pouzdanim izvorima, stoji Zagrebačka banka, najveći vjerovnik adriatica.neta koji joj duguje preko 30 milijuna eura, a koja će navedenim tvrtkama davati kredite za dokapitalizaciju, u zamijenu za dionice tvrtke.

Croatia osiguranje već je adriatica.netu isplatila kredit od 35 milijuna kuna koje sada može pretvoriti u kapital, a Terme Čatež, prema mišljenju upućenih, žele putem adriatica.neta ući na hrvatsko tržište kako bi ponovo pokušale doći do udjela u Sunčanom Hvaru.