×

T-mobile INmusic festival iz glazbenog prerastao u turistički događaj

Iako još uvijek skromnih najava o ovogodišnjoj listi izvođača, najveći glazbeni festival u Hrvatskoj, T-mobile INmusic festival, širi i svoj turistički utjecaj.

Tako je na konferenciji za novinare održanoj u petak u zagrebačkom klubu Aquarius direktor festivala Zoran Marić najavio novi iskorak u kamperskoj ponudi za posjetitelje koji će, osim petog izdanja festivala, imati priliku upoznati širu ponudu Grada Zagreba i Hrvatske.

Do sada kamp na Jarunu nije bio na zavidnoj razini, no ove godine posjetitelji će moći koristiti sve sportske sadržaje koje nudi poznato zagrebačko jezero, za njih smo organizirali izlete na Plitvice, rafting na Mrežnici, bicikliranje po samoborskom gorju i posjet zagorskim dvorcima. Kamp će biti opskrbljen toplom vodom, wirellessom, trgovinom, čuvarom i infrastrukturom za punjenje mobitela i lap topa. - najvio je Marić, dodajući da kamp može primiti oko 10 tisuća gostiju, no da će za početak biti zadovoljan ako bude popunjen sa tri do pet tisuća posjetitelja. T-mobile INmusic festival ove godine će se na Otoku hrvatske mladeži održavati 22. i 23. lipnja, a kamperima će biti omogućen boravak na Jarunu od 19. do 25. lipnja.

Sponzorski interes zadržali su i ove godine T-mobile, Sonny Ericson i Tuborg koji će osim na Festivalu, organizirati 'party' zone po cijelom gradu. Oko dvije tisuće ulaznica za 'ranoranioce' već je rasprodano u prosincu, a od 1. veljače službeno su u prodaji festivalske ulaznice po cijeni od 390 i 290 kuna te 180 kuna za kampere. Od ukupno 40-tak izvođača, koliko ih se očekuje na Jarunu, za sada je službeno potvrđen Chk, Chk, Chk, sastav koji je na istom festivalu prije dvije godine oduševio publiku.