×

U najavi šest novih direktnih zračnih linija iz Francuske prema Hrvatskoj

Hrvatska turistička zdravstvena ponuda predstavljena je na pariškom Les Thermaliesu, specijaliziranom sajmu za široku publiku, gdje je uz brojne nove charter letove, u 2019. godini najavljeno i šest novih zračnih linija prema Hrvatskoj.
HTZ na Les Thermaliesu
HTZ na Les Thermaliesu

Hrvatska turistička ponuda te njezini potencijali u zdravstvenom i SPA segmentu predstavljeni su u sklopu 37. izdanja specijaliziranog sajma za široku publiku Les Thermalies koji se održao u Parizu. Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj drugu godinu zaredom predstavilo je hrvatsku ponudu na ovom jedinstvenom sajamskom događanju posvećenom zdravstvenom i SPA turizmu, talasoterapiji i termalizmu.

„Upravo se zdravstveni turizam ocjenjuje izuzetno važnom nišom u privlačenju novih turista s ovog vrlo potentnog emitivnog tržišta s kojeg je u 2018. godini ostvareno 592.000 dolazaka te više od 2,2 milijuna noćenja, što je u odnosu na 2017. godinu porast od 8 posto“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Više od 300 renomiranih izlagača iz cijeloga svijeta predstavilo je novitete u tretmanima s morskom i termalnom vodom, nutricionizmu te novim tehnologijama u SPA industriji. Hrvatska je izazvala velik interes zainteresiranih posjetitelja koji su se zanimali za pokriće troškova od strane zdravstvenog osiguranja, ali i o cijenama, dostupnosti, kvaliteti usluga i smještaja. Kao glavne prednosti istaknute su odlična klima, visoka razina kvalitete smještajnih kapaciteta te vrhunsko medicinsko osoblje.

„Izuzetno smo zadovoljni što su ostvareni porasti dolazaka i noćenja u razdobljima pred i posezone te što Francuzi u sve većem broju dolaze u regije u kojima dosad nisu bili brojni gosti poput Kvarnera, Zagreba, Istre ili Slavonije. Sve je to posljedica širenja produkcije postojećih turoperatora, ali i otvaranja Hrvatske kao potpuno nove destinacije kod pojedinih novih francuskih organizatora putovanja. Prema informacijama koje dobivamo iz redovnih susreta s turoperatorima, predviđanja za sezonu 2019. godinu su dobra te bi se dobri trendovi prodaje trebali nastaviti i u ovoj godini“, istaknula je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.

U prilog još boljim dolascima s francuskog tržišta ide i sve bolja zračna povezanost. Uz brojne nove charter letove, u 2019. godini u najavi je šest novih zračnih linija. Zračna kompanija Volotea otvara linije iz Lyona za Dubrovnik i Split, Marseillea za Rijeku te Bordeauxa za Pulu. Air France uz povećanje letova za Dubrovnik za čak 150 posto u odnosu na 2018. godinu najavljuje i otvaranje nove direktne zračne linije za Split iz Pariza, a Easy Jet otvorenje direktne linije iz Nantesa za Dubrovnik.