×

Uspješan nastup Atlasa s zanimljivim ishodom na Imex burzi u Frankfurtu

Predstavljanje Atlasove kongresne i insentiv ponude u Frankfurtu izazvalo velik interes ruskih agencija, povećano zanimanje Poljaka, a zanimljivo je i potencijalno otvaranje novog tržišta – Brazila.
Uspješan nastup Atlasa s zanimljivim ishodom na Imex burzi u Frankfurtu

Tijekom 10. Imex Frankfurt međunarodne poslovne burze za incentive, poslovne skupove i evente, održane od 22. do 24. svibnja u Frankfurtu, Atlas je održao 35 prezentacija i dobio zanimljive upite, kako za nove destinacije, tako i s novih tržišta.

Aleksandru Uhernik Đurđek, voditeljicu Atlasovog odjela za kongrese, insentive i evente, ugodno je iznenadio veliki interes s ruskog tržišta: „Sve veći broj ruskih specijaliziranih agencija traži luksuzne evente i male sofisticirane incentive programe. Prednost rada s ruskim korporativnim tržištem je uz prilično velike budžete kojima raspolažu i dulje trajanje incentive programa. Incentive programe koji uobičajeno traju 3-4 dana, Rusi organiziraju na osnovi 6-7 dana.“

Prema riječima Aleksandre Uhernik Đurđek povećani interes s poljskog tržišta prati potražnja za aktivnim programima, a Poljaci su, kao veliki ljubitelji jedrenja, zainteresirani za posebne izlete s jedrilicama uz radni dio programa.

Usprkos nedostatku velikih kongresnih centara komparativne prednosti Hrvatske kao kongresne i incentive destinacije prepoznate su čak i u Brazilu. „Velika emitivna tržišta traže upravo manje izgrađenu obalu, manje historijske gradove, održanu tradiciju ukorak sa suvremenim trendovima…“ primjećuje voditeljica Atlasovog odjela za kongrese, insentive i evente.

Osobit interes zabilježio je produkt luksuznih vila i butik hotela za manje, ekskluzivne incentive, gdje se najviše tražio produkt adriatica.net Grupe – Kompas Villas, koji nudi najveći spektar vila na obali, a izuzetno je bitan segment turističke ponude kako u glavnoj tako i van glavne turističke sezone. Sve su češći upiti za kombiniranje više destinacija u programu – najtraženije Split i Dubrovnik, ali i Dubrovnik s Crnom Gorom. „Naši partneri upravo kod takvih programa prepoznaju prednost suradnje s Atlasom zbog jake podrške međunarodne DMC mreže adriatica.net Grupe u regiji“, zaključuje Aleksandra Uhernik Đurđek.