×

Valamar za obnovu Lacrome spreman platiti još 10 milijuna kuna

Grupacija Valamar, većinski vlasnik hotela Dubrovnik Babin kuk, spremna je isplatiti još 10 milijuna kuna tvrtki Glavice, glavnom izvođaču radova na obnovi hotela Valamar Lacroma, uz uvjet da iznos proslijedi na račune podizvođača radova
Valamar za obnovu Lacrome spreman platiti još 10 milijuna kuna

Susret članova Uprave Babina kuka i dubrovačkih novinara sazvan kako bi se novinari upoznali s otvorenim pitanjima vezanim za završetak radova na hotelu Lacroma, jer još uvijek traju pregovori oko naplate za dodatne radove koje su uz glavnog izvođača obavila i 102 podizvođača - kazao je predsjednik Uprave Dubrovnik Babin kuka Niko Koncul. Tvrtka Glavice i podizvođači smatraju da im za dodatne radove Dubrovnik Babin kuk duguje 65 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave Dubrovnik Babin kuk Niko Koncul kazao je kako je njegova tvrtka platila sve obveze tvrtki Glavica te da je ta građevinska tvrtka podizvođačima umjesto oko 38 milijuna kuna isplatila tek osam milijuna kuna, a ostatak zadržala. Unatoč podmirenom ukupnom iznosu duga prema glavnom izvođaču, kao i preplati od 11 milijuna kuna, spremni smo za dodatne ustupke Glavicama, isključivo zbog teške situacije kod podizvođača radova kojima su Glavice, kao njihov ugovorni partner sustegnule uplatu primljenoga novca, istaknuli su predstavnici Valamara.

Obnova hotela Lacroma ugovorena je po sistemu "ključ u ruke" s tvrtkom Glavice u vlasništvu PGM Raguse, a ta je tvrtka, kako je još ranije objavljeno, po završetku radova ispostavila veći iznos od ugovorenog, djelomično zbog dodatnih radova izvedenih tijekom obnove. Uprava pak društva Babin kuk i do sada je tvrdila da je podmirila sve obveze, prekoračivši ugovornu cijenu za oko 30 posto, da je dio iznosa uplaćen Glavicama, a dio izravno njihovim podizvođačima putem asignacija.

Prema ranije u medijima iznesenim podacima, u travnju je plaćeno 123 milijuna kuna koliko je bio iznos u prvotnom ugovoru, a nakon prijetnje obustavom radova, Dubrovnik Babin kuk je platio još 37 milijuna kuna, od čega se 25,2 milijuna odnosilo na dodatne radove proizišle iz pojedinih izmjena projektne dokumentacije, a za 11 milijuna kuna su u toj hotelskoj tvrtki tvrdili da je preplaćeni rad.Tvrtka Glavice i podizvođači smatraju pak da ime se za dodatne radove duguje 65 milijuna kuna.