×

Veljko Ostojić izabran za predsjednika Skupštine UPUHH-a

Na Izbornoj skupštini koja se održala 27. studenog, za predsjednika skupštine Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske izabran je Veljko Ostojić .
Veljko Ostojić
Veljko Ostojić
Foto: Mint.hr

Na Izbornoj skupštini Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) koja se održala u utorak, 27. studenoga u Zagrebu, za predsjednika Skupštine izabran je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma (HUT).

Istovremeno je izmijenjen i sastav Izvršnog odbora UPUHH-a, čiji su članovi postali direktori ljudskih potencijala i direktori operacija članova udruge. Izmjene će omogućiti UPUHH-u da se operativnije bavi pitanjima razvoja hotelijerske struke s naglaskom na edukaciju i zapošljavanje, kao i pitanjima kategorizacije i standardizacije u hotelijerstvu.

Ovim izmjenama završeno je repozicioniranje unutar sustava turističkih udruga sa HUT-om kao krovnom udrugom sektora. HUT obuhvaća najveće udruge turističkog sektora, UPUHH i Kamping udruženje Hrvatske (KUH), te 13 vodećih hotelijerskih grupacija koje posluju u Hrvatskoj.

UPUHH i KUH nastavljaju se baviti stručnim pitanjima hotelijerskog i kamping sektora te pitanjima razvoja, dok će se HUT baviti strateškim pitanjima turizma kao najvažnije hrvatske industrije koja nosi 20 posto BDP-a i više od 10 posto zaposlenosti u Hrvatskoj.