×

Zlatan Muftić i Romana Vlašić na listi najutjecajnijih predstavnika kongresnih destinacija u 2022.

Kongres Magazine je objavio godišnju listu najutjecajnijih osoba kongresno-event industrije u regiji, a među najboljima su se našli voditelji zagrebačkog i dubrovačkog kongresnog ureda
Meetings Star
Meetings Star
Foto: Kongres Magazine

Specijalizirani međunarodni časopis Kongres Magazine objavio je svoju godišnju listu najvažnijih osoba kongresne industrije u regiji Jugoistočne Europe, odnosno, Nove Europe. U ovogodišnjem, devetom izdanju, izbor se vršio u dvije faze. Prva je sastavljanje liste od strane stručnog odbora na kojoj se mogu naći samo pojedinci koji zadovoljavaju stroge kriterije, a druga je online glasovanje. Svaki je kandidat segmentiran u različite usporedive kategorije. Ovogodišnji izbor pokazao je uravnotežen omjer kandidata i kandidatkinja. Tako je među 242 kandidata bilo 48,15% žena, a 51,85% muškaraca. Listu najutjecajnijih osoba industrije pogledalo je ove godine rekordnih 5.937 organizatora događanja, dok je njih 1.611 dalo glas za svoje favorite.

Nominirani se ocjenjuju na temelju jasnih kriterija ocjenama od 1 do 5 u četiri segmenta:

  • Vjerodostojnost - kandidat je prepoznat kao vrlo vjerodostojna osoba u regionalnoj kongresnoj industriji
  • Kreativnost - kandidat je pokazao kreativnost i agilnost u svom radu, osobito kroz inovativne projekte tijekom koronakrize
  • Rezultati - kandidat je postigao financijske ili druge multiplikativne rezultate koji su znatno iznad prosjeka u odnosu na regionalni prosjek
  • Nasljeđe - kandidat je ostavio trajni trag radeći za opće dobro kongresne industrije

Objavljene su tri liste najutjecajnijih osoba u regiji: Najutjecajniji predstavnici destinacija u 2022., Najutjecajniji hotelijeri u 2022. i Najutjecajnije event agencije u 2022..

Među najutjecajnijim predstavnicima destinacija u 2022., našlo se čak dvoje predstavnika iz Hrvatske. Zlatan Muftić, voditelj Kongresnog odjela Turističke zajednice grada Zagreba osvojio je visoko drugo mjesto na ovoj listi s ocjenom 4.87, odmah iza Dušana Borovčanina, direktora Kongresnog ureda Srbije, s ocjenom 4.99. Među 10 najutjecajnijih predstavnika destinacija u regiji našla se i voditeljica Kongresnog odjela Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić s ocjenom 4.54.

Još se jedan hrvatski predstavnik našao među najboljima - Daniel Marušić, vlasnik DMC agencije Dubrovnik Travel, zauzeo je 7. mjesto na ljestvici 10 najutjecajnijih predstavnika agencija za organizaciju događanja.

Nagrade za najutjecajnije osobe kongresne industrije u Novoj Europi za 2022. godinu će biti dodijeljene na svečanoj dodjeli nagrada koja će se održati u sklopu kongresne burze Conventa u srijedu, 1. veljače 2023., u 19 sati u dvorani Gallus u Cankarjevom domu.

Čestitke pobjednicima i svim nominiranima na impresivnim postignućima!