×

Ministarstvo turizma podržalo projekt "Hrvatski turistički navigator"

Ministar turizma Veljko Ostojić primio je direktora projekta Hrvatski turistički navigator, Josipa Bužančića, koji je predstavio mobilnu aplikaciju s informacijama o više od 3000 turističkih subjekata i raznih manifestacija u Hrvatskoj.
Ministarstvo turizma podržalo projekt "Hrvatski turistički navigator"

Tom prilikom ministar turizma Veljko Ostojić je naglasio kako Ministarstvo turizma daje potporu projektima koji su inovativni, svježi i koji idu u korak s vremenom, a aplikacija Hrvatski turistički navigator vrlo je zanimljivo rješenje, jer osim koristi za krajnjeg korisnika donosi i mogućnost promocije naše zemlje na drugačiji, zanimljiv i suvremen način.

Direktor projekta informirao je ministra kako su od pokretanja do danas, Hrvatski turistički navigator preuzeli deseci tisuća korisnika iz 70-ak zemalja svijeta. Bužančić je istaknuo kako aplikacija sadrži i informacije o plovnom redu trajekata, rasporedu vožnji vlakova te cijeni goriva i cestarina, čime se turistima olakšava boravak u Hrvatskoj.

U vrijeme digitalizacije i modernizacije potrebna su upravo ovakva rješenja, te su ovakvi projekti iznimno važni za hrvatski turizam. Iako će od nje velike koristi imati strani turisti, jednaku će korist imati domaći turisti koji žele upoznati Hrvatsku, bilo da se radi o primorskom ili kopnenom dijelu zemlje.