×

Objavljen besplatni vodič za backpakere

Udruga za promoviranje turističkih destinacija, proizvoda i usluga izdala je prvi Backpacking mobilni turistički vodič na engleskom jeziku koji će svakom backpackeru otkriti gdje, kako, kada i zašto u Hrvatsku.
Backpacking guide through Croatia
Backpacking guide through Croatia

Usprkos njihovoj reputaciji kao turisti plitkog džepa, backpackeri troše više i ostaju duže u destinaciji od ostalih turista. Tipični backpacker ima između 18 i 35 godina, obrazovan je i dobro poznaje cijene. Njihov stil putovanja karatkerizira nekoliko stvari - traže jeftiniji smještaj, željni su upoznavanja lokalnih ljudi, nemaju točno određeni plan i duljinu trajanja putovanja te traže aktivan odmor. Koriste se javnim prijevozom, a ni pješačenje im nije strano.

Backpacking ili drugim riječima - radi što želiš, gdje želiš, kad želiš i ostani kolko želiš.

Upravo iz tog razloga, Udruga za promoviranje turističkih destinacija, proizvoda i usluga izdala je prvi Backpacking mobilni turistički vodič na engleskom jeziku koji će svakom backpackeru otkriti gdje, kako, kada i zašto u Hrvatsku.

Vodič je podijeljen u četiri cjeline. Prva cjelina donosi opće informacije o Hrvatskoj kao što su oblici transporta, praktične informacije i sl. Druga cjelina donosi pregled devet najposjećenijih backpacking destinacija i njihove okolice. Muzeji, atrakcije, načini prijevoza te ostali praktični savjeti upoznaju čitatelja s onim najbljim od destinacije. Treće poglavlje donosi tri itenerara koji mogu olakšati odabir rute puta, dok u četvrtom poglavlju čitatelj može saznati nešto o aktivnostima koje može odabrati za vrijeme boravka u destinaciji.

Vodič je dostupan za besplatni download putem portala Hrvatska na dlanu, a možete ga preuzeti ovdje.