×

Proglašeni najuspješniji poslovni modeli na internetu

Uz zanimljiva predavanja održan prvi dan konferencije Kolektiva Web::Strategija X - Ugodno popunjen gospodin Turizam , koju je pratio uz live streaming. U sklopu konferencije održana je i dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije u kategoriji Web poslovanje 2011.
Prošlogodišnji dobitnici Zlatne nagrade za Web poslovanje
Prošlogodišnji dobitnici Zlatne nagrade za Web poslovanje

Među poslovno zanimljivim naslovima "Ugodno popunjen gospodin Turizam i van sezone!", "Rezervaciju koju možeš prodati danas - ne ostavljaj za sutra", "Ribolovni vodič za digitalni marketing", "Prva stranica Google-a do početka turističke predsezone 2011", "Internet s pogledom na more" i mnogih drugih održan je u Zagrebu prvi dan konferencije Kolektiva Web::Strategija X - Ugodno popunjen gospodin Turizam.

U sklopu konferencije održana je dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije u kategoriji Web poslovanje 2011, sve priznatija nagrada u javnosti koja iz godine u godinu na malo drugačiji način prokazuje uspješna poslovna rješenja - koja donose novac, ali i imaju ogroman potencijal. Time ujedno Zlatna nagrada ukazuju na svakako zanimljive poslove za investitore.

Prošlogodišnji dobitnik Zlatne nagrade u ovoj istoj kategoriji - najbolji web servis za grupnu kupovinu Kolektiva - već ove godine ima itekako razloga za slaviti. Među konkurencijom koja se rađa (ali i umire) svakodnevno, Kolektiva se pokazala da je lider u svom poslovanju na webu te je to i dokazala postavši ovogodišnji generalni sponzor najposjećenije regionalne konferencije - Web::Strategije, pa i same dodjele Zlatnih nagrada Web::Strategije, a čiji je ocjenjivački odbor (op. aut. sastavljen od prethodnih dobitnika ove iste nagrade u ovoj istoj kategoriji - Martina Usmiani, Igor Vuksanović i Dražen Nikolić) ove godine dodijelio nešto manje priznanja - tek dvije nagrade. Pročitajte u nastavku i zašto.

Ocjenjivački odbor je ovaj puta imao nešto lakši zadatak pri izboru onih koji zaslužuju Zlatnu nagradu Web Strategije jer izgleda da je recesijsko vrijeme utjecalo i na broj kvalitetnih projekata koji su se prijavili. Inovativnih poslovnih modela na webu ima jako malo.

• Kao najprofesionalniji projekt koji se neprestano usavršava, a posvećen je malim detaljima koji u konačnici čine veliku razliku u odnosu na sve konkurente, prepoznat je projekt tzv. vertikalne tražilice za nekretnine - GoHome tvrtke Pravi Klik d.o.o. - www.gohome.hr
• Drugi poslovni model se nagrađuje zato što je hrabar. U cijelu priču su ušli izuzetno hrabro, pa čak i možda malo presmjelo za naše tržište. Nagrađeni su radi poticaja da i dalje u svoju ponudu uvrštavaju zanimljive stvari koje su ih izdigle iznad konkurenata i zbog kojih su osvojili simpatije ocjenjivačkog odbora. To su Ivana i Kata Barišić zbog web-a PokloniMe - www.poklonime.hr

Programski i ocjenjivački odbor Kolektiva Web::Strategije X je čestitao dobitnicima Zlatne nagrade, ali i pozvao druge web-poduzetnike da sljedeće godine osmisle, pa i prijave svoja nova, kreativna i pametna poslovna rješenja, te za kraj najavio Web::Strategiju 11 koja će se održati u 6. mjesecu ove godine s naslovom "Frontend naš svagdašnji" iz kojeg se može naslutiti i tema predavanja.