×

Žene žele više on-line sastanaka

Nedavno provedeno istraživanje u SAD-u, na uzorku od 2.500 osoba, pokazalo je da žene predvode trendove kad je u pitanju korištenje tehnologije na radnom mjestu
Žene žele više on-line sastanaka

Naručitelj istraživanja je tvrtka TeamViewer, kreator istoimenog softvera koji predstavlja jedno je od vodećih svjetskih rješenja za zajedničko korištenje radne površine i mrežnu suradnju putem interneta. Provođenje istraživanja metodom on-line ankete obavila je tvrtka Harris Interactive.

Rezultati su pokazali da žene u većem postotku nego muškarci prepoznaju prednosti održavanja sastanaka on-line, te da je velika većina (77%) svih ispitanika svjesna da je trend održavanja takvih sastanaka u porastu.

Detaljniji pogled u rezultate istraživanja otkriva da su žene svjesnije prednosti on-line sastanaka, što dokazuje viši postotak slaganja sa sljedećim tvrdnjama, u odnosu na muškarce:
• On-line sastanci omogućuju uštedu na troškovima putovanja (78% naspram 71%)
• On-line sastanci omogućuju uštedu vremena (77% naspram 71%)
• On-line sastanci su manje stresni (37% naspram 26%)
• Na on-line sastancima je manje omatanja i sudionici su koncentriraniji (22% naspram 16%)

Iznenađujuće, pripadnici generacije X, tzv. baby-boomeri (osobe od 45 do 54 godine starosti) su u većem postotku od pripadnika mlađih generacija (18-34 godine) prepoznali da se održavanjem sastanaka putem weba mogu smanjiti troškovi transporta (80% naspram 71%), te da se na taj način može uštedjeti i vrijeme jer nema potrebe za putovanjima (80% naspram 68%).

Kada je riječ o najvažnijim osobinama koje organizator on-line sastanka mora imati kako bi uspješno vodio sastanak , žene su se pokazale zahtjevnije od muškaraca u gotovo svim kategorijama osobina, uključujući i sljedeće:
• Organiziranost (81% vs. 68%)
• Dinamičan ritam (64% vs. 52%)
• Poštovanje ostalih sudionika (60% vs. 50%)
• Pravednost (51% vs. 57%)
• Odlučnost (40% vs. 34%)
• Mudrost (17% vs. 12%)

Neke od ispitanica su čak izjavile da bi pravi domaćin/organizator on-line sastanka trebao biti strastven (15%), atraktivan (6%) i bezobzirno iskren (6%).

Holger Felgner, generalni direktor tvrtke TeamViewer, komentirao je rezultate istraživanja sljedećim riječima: „Rezultati pokazuju da su žene predvodnici tehnoloških inovacija i trendova, te da imaju velik utjecaj na razvoj modernih uredskih komunikacija. TeamViewer 7 daje im mogućnost da iskoriste sve prednosti tehnologije i pruža naprednu platformu za održavanje on-line sastanaka u bilo koje vrijeme, na bilo kojem uređaju.“