×

Opatija - Incentive ponuda

Kvarner

Opatija, elegantna turistička destinacija, središte je rivijere s najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske. Kongresni kapaciteti obuhvaćaju više od 50 dvorana sa do 900 sjedišta.
31Broj hotela
2598Smještajnih jedinica
900Najveća dvorana
40 kmUdaljenost od zračne luke

U Opatiji i njezinoj bližoj ili široj okolici postoje idealne mogućnosti za organizaciju poticajnih putovanja i motivacijskih programa, te izleta. Tu će ponešto za sebe naći adrenalinski ovisnici, zaljubljenici u povijest ili pak gurmani i ljubitelji dobrih vina.

Za one koji preferiraju sportske sadržaje, impresivan obalni krajolik nudi razne mogućnosti za jedrenje Kvarnerom ili za istraživanje ljepota kristalno čistog mora, brojne pješčane i šljunčane plaže, skrivene uvale, slikovite luke i doživljaj još uvijek netaknute prirode.

Trekking i orijentaciju u prirodi možete započeti šetnjom odabranim stazama Parka prirode Učka, i uživanjem u prekrasnim krajolicima uz pratnju vodiča. Kako biste potaknuli sportski duh, nadopunite svoju aktivnost snalaženjem u prirodi pomoću karte i kompasa ili GPS-a, te pronađite zadane kontrolne točke.

Učka je idealna destinacija i za rekreacijsko istraživanje spilja (caving) i slobodno penjanje te natjecanje timova u svladavanju prepreka poput spilja i strmih litica. Naučite tehniku spuštanja niz liticu ili stijenu konopom, ili se spustite u čarobni svijet krškog podzemlja uz pratnju stručnog speleološkog vodiča i uz svu potrebnu opremu.

Biciklom se na Kvarneru mogu prijeći obala, otoci i gorje na više od 1300 km obilježenih biciklističkih staza. Raznolikost Zahvaljujući raznolikosti krajolika i terena, vaša vožnja biciklom bit će uvijek zanimljiva i dinamična, bez obzira vozite li sami, u organiziranim turama, ili s vodičima.

Sea kayaking je poput šetnje po moru. Pogledom potražite dupine, divite se morskim nazubljenim grebenima i skrivenim špiljama, i doživite najljepši zalazak sunca. Ne morate biti niti sportaš niti dobar veslač.

Boravak u Opatiji prilika je za upoznavanje ne samo grada i bliže okolice, već i Hrvatske u cjelini, od prirodnih znamenitosti do kulturnog naslijeđa. Iz Opatije se tako svakodnevno mogu organizirati izleti na neke od najatraktivnijih destinacija poput Plitvičkih jezera, Istre, Krka, Cresa i ostalih kvarnerskih otoka, Venecije, Zagreba,…