×

Opatija - Kongresna ponuda

Kvarner

Opatija, elegantna turistička destinacija, središte je rivijere s najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske. Kongresni kapaciteti obuhvaćaju više od 50 dvorana sa do 900 sjedišta.
31Broj hotela
2598Smještajnih jedinica
900Najveća dvorana
40 kmUdaljenost od zračne luke

"Predstaviti se u Opatiji", to je prestiž i neuništivi moto. Opatija je oduvijek predstavljala elitni centar za najveća događanja - poslovna, umjetnička, zabavna. Kada želite fascinirati uzvanike, po fascinaciju dolazite u Opatiju, nepisano je pravilo koje se primjenjuje duže od stoljeća i pol. Glavni poslovni skupovi i veliki koncertni spektakli oduvijek su obitavali u Opatiji i njenim čuvenim pozornicama - velikoj Ljetnoj pozornici i mitskoj Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.

Povoljan geoprometni položaj i ugodna klima najvažniji su razlozi začetka i naglog razvoja turizma krajem 19. stoljeća. Opatija je elegantna turistička destinacija i središte rivijere s najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske. Ponos grada - prostrani i njegovani parkovi, osvijetljeno obalno šetalište dugačko čak 12 kilometara, brojna kupališta i fontane, okvir su za vile i hotele u koje se može smjestiti do 6.000 gostiju.

O opatijskoj kongresnoj i turističkoj tradiciji svjedoči činjenica da je ovdje još 1904. godine održan Četvrti kongres austrijskih balneologa, a 1906. izašla knjiga Abbazia als Kurort (Opatija kao lječilište) posvećena šezdesetom rođendanu znamenitoga opatijskog liječnika Juliusa Glaxa. S više od 20 hotela, od kojih je većina kategorije četiri ili pet zvjezdica, nizom restorana i rekreacijskih sadržaja, zabavnih programa i događanja, Opatija danas može zadovoljiti zahtjevne organizatore kongresa i njihove sudionike.

Organizatorima kongresnih događanja Opatija nudi sve prednosti velike kongresne destinacije s jedne i neodoljivog šarma intimnog turističkog odredišta s druge strane. Kombinacija iskustva i tradicije u organizaciji kongresa, te moderni i kvalitetni kapaciteti, odličan su temelj za organizaciju skupova i događanja različitih vrsta i veličina.

Danas, više od 120 godina nakon održavanja prvog kongresa, u Opatiji se godišnje održava ukupno više od 500 kongresa, seminara, raznih skupova i događaja. Veliki broj današnjih kongresa u Opatiji je tradicionalan i nacionalnog značaja, a svake godine bilježi se sve veći broj kongresa međunarodnog značaja.

Tome naravno pridonosi i povoljna lokacija Opatije kao središnje poveznice cijele regije Alpe-Adria (Hrvatska, Slovenija, Italija, Austrija i Mađarska). Opatija je danas zahvaljujući razvoju moderne cestovne mreže lako dostupna osobnim automobilom u samo nekoliko sati vožnje iz svih važnih središta regije. Prema postojećoj cestovnoj infrastrukturi, Opatija se u ovom trenutku nalazi unutar 5 sati vožnje osobnim automobilom od najvažnijih gradova južnog i centralnog dijela Europe (Zagreb, Varaždin, Osijek, Split, Ljubljana, Maribor, Venecija, Milano, Beč, Budimpešta, Salzburg, München, Beograd...).

Zrakoplovom se u Opatiju može stići preko pet međunarodnih zračnih luka koje su udaljene maksimalno dva sata transfera. Vlakom se u Opatiju iz smjera Zagreba dolazi preko željezničke stanice Rijeka (15 km), a iz smjera Ljubljane preko stanice Opatija-Matulji (6 km).