×

Opatija - Povijesni i posebni prostori

Kvarner

Opatija, elegantna turistička destinacija, središte je rivijere s najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske. Kongresni kapaciteti obuhvaćaju više od 50 dvorana sa do 900 sjedišta.
31Broj hotela
2598Smještajnih jedinica
900Najveća dvorana
40 kmUdaljenost od zračne luke

Centar Gervais

Centar Gervais otvoren je 2017. godine kao multifunkcionalni centar namijenjen održavanju konferencija, poslovnih i kulturnih događanja. Nalazi se u užem centru grada, na nekoliko minuta hoda od većine opatijskih hotela. Raspolaže s velikom kazališnom dvoranom, koja može primiti 500 sudionika u parteru i na balkonu. U prizemlju se nalazi mala dvorana za 300 sudionika koja se po potrebi može podijeliti na tri manje ili koristiti kao jedan samostalan prostor s dnevnim svjetlom. Prostran lobby odličan je izložbeni prostor, u sklopu kojeg se nalaze i ugostiteljski sadržaji. Suteren je osmišljen kao klupski prostor za koncerte i druga zabavna događanja, te ima vlastiti ulaz.

Villa Antonio
Smještena u samom centru Opatije, vila Antonio raspolaže jednom kongresnom dvoranom veličine 115 m² u obliku amfiteatra. Opremljena je projekcijskim platnom i projektorom.

Kulturni dom Zora
Kulturni dom Zora nalazi se u samom centru grada i lako je dostupan pješice iz gotovo svih opatijskih hotela. Raspolaže multifunkcionalnom dvoranom površine 96 m² namijenjenom održavanju predavanja, seminara i domjenaka. Nalazi se u neposrednoj blizini Centra Gervais, pa može poslužiti kao dodatni prostor.

Ljetna pozornica Opatija
Ljetna pozornica Opatija izgrađena je 1954. godine kao jedna od rijetkih otvorenih pozornica na Mediteranu. Od tada pa do danas ugostila je brojne glazbene koncerte, velika operna gostovanja i balete, te gostovanja nekih od najvećih svjetskih umjetnika.

Ljetna pozornica smještena je u blizini opatijske gradske luke i glavnog gradskog parka, a iz većine opatijskih hotela s kongresnim kapacitetima dostupna je pješice za nekoliko minuta.

Veliko amfiteatralno gledalište kapaciteta je 2.500 sjedećih mjesta. Ljetna pozornica odlična je lokacija za održavanje koncerata i sličnih događanja na otvorenom. Uz veliku centralnu scenu ima još i malu pozornicu na kojoj se odvijaju događanja namijenjena manjoj publici. Mala scena ujedno je pogodna i za održavanje domjenaka, zabava i sličnih događanja.

Sportska dvorana Marino Cvetković
Sportska dvorana Marino Cvetković zauzima površinu od 11.000 kvadrata i obuhvaća veliko sportsko igralište od 1.800 m2 koje se može prilagođavati ovisno o namjeni s tribinama za 1.217 gledatelja, i malo igralište od 200 m2. U sklopu dvorane nalaze se i popratni sadržaji kao što su recepcija, garderobe, sale za sastanke, restoran, terasa za VIP evente, ambulanta, wellness centar (saune, masaže) i trg na otvorenom. U suterenu je parkiralište sa 137 parkirnih mjesta i 5 mjesta za invalide. Uz dvoranu je osigurano pet parkirnih mjesta za autobuse. Dvorana je namijenjena održavanju raznih sportskih manifestacija (rukomet, košarka, odbojka, mali nogomet, tenis, stolni tenis, gimnastika, badminton, boks, hrvanje itd.) te kulturnih, poslovnih, izložbeno-sajamskih i zabavnih događanja (koncerti, izložbe, sajmovi, konvencije, kongresi, poslovni skupovi).