×

Rovinj - Događanja

Istra

Rovinj je jedno od poznatijih turističkih središta Istre, kojeg posjećuju mnogobrojni strani i domaći gosti. Za Rovinj bi se moglo reći i da je jedan od 'najfotogeničnijih' gradića Mediterana.

Rovinjska noć sintagma je koja već više od tri desetljeća znači trodnevni vatromet zabavnih, sportskih i gastronomskih užitaka, isprepletenih diljem rovinjske rive sa stožerom događanja na glavnom gradskom trgu. Manifestacija koja po svojoj masovnosti i bogatsvu ponude slovi za jednu od nekolicine najvećih i najatraktivnijih na Jadranu od početka zamišljena kao prvoklasna turistička atrakcija i promocija samoga grada zapravo je kruna svake sezone i svojevrsni omaž kojim se institucije grada na čelu s „Turističkom zajednicom“ zahvaljuju kako svojim vjernim gostima tako i vlastitim građanima.

Centralni događaj i svojevrsni zaštitni znak ove trodnevne, zabavno-gastronomske manifestacije koja se tradicionalno svake godine održava u posljednjem tjednu kolovoza zasigurno je od brojnih posjetitelja i domaćina omiljeni vatromet, vrhunski pirotehnički užitak za pamćenje.

rovinj.hr