×

Umag - Nautika

Istra

Umag, mali grad i luka na sjeverozapadnoj obali Istre, predstavlja »vrata Hrvatske u Europu«. Umag je danas grad turizma i sporta. Posebno je poznat kao sportski centar Istre s obzirom da već godinama kao domaćin ATP turnira, ugošćuje brojne svjetske zvijezde svjetskog tenisa.

Marina Umag u sastavu ACI marina jedna je od najkvalitetnijih hrvatskih marina na Jadranu. Ista je ujedno prva ulazno/izlazna marina za hrvatski Jadran, odnosno to su sjeverozapadna nautička vrata hrvatskog Jadrana.

ACI marina Umag nalazi se na sjevernom dijelu luke Umag, blizu hotela Adriatic. Otvorena je tijekom cijele godine, kapaciteta 518 vezova na moru i 120 na kopnu. Marina ima sve potrebne popratne sadržaje: recepciju, mjenjačnicu, restoran i tuš kabine, trgovine, nutički servis, 50 tonsku dizalica, parking sa benzinskom crpkom u neposrednoj blizini. Marina je jedan od glavnih ADAC-ovih i OAMTC-ovih informacijskih punktova.

Od godine 1999. ACI marina dobiva Plavu zastavu za čistoću mora i vrhunsku opremljenost, a 2000. godine proglašena je najboljom marinom na hrvatskom Jadranu.

istra.hr