×

Umag - Sport i rekreacija

Istra

Umag, mali grad i luka na sjeverozapadnoj obali Istre, predstavlja »vrata Hrvatske u Europu«. Umag je danas grad turizma i sporta. Posebno je poznat kao sportski centar Istre s obzirom da već godinama kao domaćin ATP turnira, ugošćuje brojne svjetske zvijezde svjetskog tenisa.

Biciklizam
Bujština je kraj kojim dominira pitoreskni gradić Buje smješten na vrhu brda nedaleko Umaga. Unutrašnjost Bujštine slikavaju prekasni krajolici koji se postepeno spuštaju k moru i posebno su idealan prostor za ljubitelje biciklizma. Na svega nekoliko kilometara udaljenosti od mora naići ćete na prave brdske predjele. Stoga uživajte u vožnji biciklističkim stazama, koje su sigurno jedne od najatraktivnijih i koje vas vode kroz lijepe i gotovo netaknute pejzaže do obližnjih srednjovjekovnih gradića, smještenih na vrhovima brežuljaka, s predivnim pogledom na okolna sela, zaseoke, crkvice i plavetnilo mora. Uz biciklističke staze naići ćete na planinarske, pješačke, jahačke i vinske ceste. Bike staze Bujštine su u sustavu istarskih bike staza prepoznatljive po svojoj atraktivnosti, jer sa svake točke na ovim stazama mogući su prekasni pogledi na more i brežuljke Gornje Bujštine. Karakteristika ovih staza je da se postepeno penju od mora prema uzvišenim dijelovima Gornje Bujštine i to do najviše točke od otprilike 400 metara nadmorske visine. Ovih obilježenih staza ima ukupno 12 i svaka je označena svojom bojom. Sve su između sebe povezane, a ukupna im je dužina oko 500 km.

Jogging i trekking

Jogging i trekking mogući su od Umaga prema unutrašnjosti Bujštine i Istre po već dobro obilježenim pješačkim i planinarskim stazama. Rekreativno trčati može se posebno dobro uz more skoro svagdje od Kanegre do Lovrečice.

Lov i ribolov

mag kao cijelo područje njegovog bližeg zaleđa (Bujština) tradicionalno su poznati po lovnoj turističkoj ponudi (zec, fazan, jarebica, divlja svinja, srna i dr.) posebno za strane lovce. Na raspolaganju vam je više organiziranih lovišta i lovnih rezervata.

Ronjenje
Umag pruža vrlo atraktivne mogućnosti za amatersko i profesionalno ronjenje zahvaljujući ekološki čistom i bistrom moru te bogatoj flori i fauni podmorja. Na raspolaganju roniocima su ronilački centri opremljeni najkvalitetnijom opremom.

Skijanje na vodi
Pri svim turističkim naseljima (Katoro, Polynesia, Stella Maris, Ladin Gaj, Savudrija, Kanegra) djeluju sportski centri koji pružaju uslugu skijanja na vodi.

Let zmajem

S letjelišta Stella Maris u Umagu mogući su poleti za turiste s delta planom i UL-letjelicom, a u organizaciji Aero kluba Umag.

istra.hr