×

Zagreb - Glavne zanimljivosti

Zagreb

Glavni grad Republike Hrvatske - Zagreb, jedna je od europskih najmlađih metropola, a istovremeno i jedan od najstarijih europskih gradova čija pisana povijest datira još iz 11. stoljeća.
57Broj hotela
4098Smještajnih jedinica
1851Najveća dvorana
16 kmUdaljenost od zračne luke

Katedrala
Katedrala sv. Stjepana sa svoja dva neogotička tornja dominira gradom. Njezin sadašnji oblik datira iz 19. stoljeća, iako sama katedrala potječe iz 12. stoljeća. Riznica katedrale sadrži neprocjenjiva umjetnička djela.

Uspinjača
Privlačna žičana željeznica povezuje Gornji i Donji grad. Ima samo jednu postaju i pruža posjetiteljima vrlo poseban pogled na grad.

Kula Lotrščak
Najbolje očuvan objekt gradskoga obrambenog sustava izgrađenog u 13. stoljeću. Svaki dan topovski hitac iz kule označava podne.


Zagreb - atrakcije

Kamenita vrata
Jedina potpuno očuvana srednjovjekovna vrata u gornjogradskim zidinama. Danas je to kapelica gdje možete zapaliti svijeću pred baroknim oltarom u znak zahvale Majci Božjoj od Kamenitih vrata.

Markov trg
Središnji trg Gornjega grada ime je dobio po crkvi sv. Marka sa šarenim krovom, a koji predstavlja povijesne grbove Zagreba i Hrvatske. Na trgu su smješteni Sabor i Vlada Republike Hrvatske.

Crkva sv. Katarine
Najljepšu baroknu crkvu u Hrvatskoj, smještenu na Katarininu trgu, izgradili su jezuiti u 17. stoljeću.

Muzej prekinutih veza
Muzej prekinutih veza nastao je iz putujuće izložbe s konceptom propalih veza i njihovih ruševina. Za razliku od „destruktivnih“ samopomagajućih uputa za oporavak od neuspjele ljubavi, Muzej svakom daje priliku da prebrodi emocionalni slom na kreativan način - donacijom zbirci Muzeja.