×

Zagreb - Novi putnički terminal Zračne luke

Zagreb

Glavni grad Republike Hrvatske - Zagreb, jedna je od europskih najmlađih metropola, a istovremeno i jedan od najstarijih europskih gradova čija pisana povijest datira još iz 11. stoljeća.
57Broj hotela
4098Smještajnih jedinica
1851Najveća dvorana
16 kmUdaljenost od zračne luke

Novi putnički terminal Zračne luke Franjo Tuđman svojim modernim i impresivnim dizajnom pridonosi imidžu Zagreba kao poželjne europske destinacije – i u turističkom i u poslovnom smislu.

Snažan konzorcij koji stoji iza projekta osigurava sinergiju stručnosti, međunarodnog znanja i iskustva, a u kombinaciji s ciljanim poslovnim pristupom očekuje se daljnji razvoj i rast kapaciteta zagrebačke zračne luke, kao i širenje mreže destinacija. U posljednje dvije godine, zagrebačka je zračna luka dočekala devet novih zrakoplovnih kompanija, što je povećalo konkurenciju i poboljšalo ponudu letova u pogledu novih destinacija i broja frekvencija postojećim destinacijama.

Zagreb Airport

Sve su to razlozi zbog kojih Zračna luka Franjo Tuđman s optimizmom gleda u budućnost te postaje prava referenca za ispravno upravljanje i razvijanje infrastrukture, a konzorcij nosi imidž pouzdanih partnera svim dionicima i partnerima, uključujući naravno i aviokompanije. Poseban naglasak stavljen je na suradnju i sinergiju s domaćom tvrtkom Croatia Airlines.

Zračna luka Franjo Tuđman započela je s novom fazom u poslovanju, otvorenjem novog putničkog terminala u ožujku 2017. godine te preseljenjem cjelokupnog poslovanja i prometa u novu putničku zgradu.