×

Zagreb - Popularni insentivi

Zagreb

Glavni grad Republike Hrvatske - Zagreb, jedna je od europskih najmlađih metropola, a istovremeno i jedan od najstarijih europskih gradova čija pisana povijest datira još iz 11. stoljeća.
57Broj hotela
4098Smještajnih jedinica
1851Najveća dvorana
16 kmUdaljenost od zračne luke

Ženska strana Zagreba
Razgled koji se bavi poznatim i manje poznatim ženama iz zagrebačke prošlosti i sadašnjosti. Gosti tijekom razgleda kroz priče o zagrebačkim vješticama, prvoj zagrebačkoj dimnjačarki, prvim studenticama prate razvoj društva i grada od srednjeg vijeka do danas. Na razgledu grada se spominju i Hrvatice svjetskog glasa poput Milke Trnine, Mie Čorak Slavenske i Janice Kostelić. Razgled grada koji gostima nudi drugačiji pogled na Zagreb.

Govorite li hrvatski?
Razgled grada koji na zabavan i interaktivan način goste uvodi u osnove hrvatskog jezika. Tijekom razgleda gosti nauče zašto se Zagrepčani pozdravljaju s “bok”, odakle potječe ime za hrvatsku valutu i kako nekome na hrvatskom reći “volim te”. Nove riječi i izrazi sadržani su u radnoj bilježnici koju svaki gost dobije na početku razgleda. Time gost postaje i učenik, a vodič simpatičan učitelj hrvatskog jezika. Razgled grada koji gostima kroz jezik približava hrvatsku povijest i kulturu.

Romantični Zagreb
Razgled grada koji otkriva najljepše zagrebačke ljubavne priče. Pod svjetlom plinskih lanterni gosti prožive ljubavne trenutke zagrebačkih Romea i Julije, saznaju kako je ljubav potaknula gradnju sanatorija i gdje bi danas moglo završiti ljubavno pismo grofice Katarine Zrinske. Možda upravo u Muzeju prekinutih veza koji slavi ljubav na neobičan način i s kojim završavamo romantičnu šetnju Zagrebom. Razgled grada s romantičnom notom i neobičnim završetkom.

Blue Bike - razgledavanje grada na biciklima
Ako ne želite propustiti upoznati sve donjogradske i gornjogradske atrakcije, i to na najuzbudljiviji način, krenite na Blue Bike razgledavanje grada na biciklima. Tijekom lagane vožnje kroz gradsko zelenilo, u neformalnoj i prijateljskoj atmosferi doživjet ćete pravi ritam grada. Dobit ćete Zagreb na dlanu ispričan od strane insajdera i zaželjeti da ga sami istražite još više.

Segway razgleda grada
Ekskluzivni razgled grada na segwayu - osobnom transporteru - na kojem ćete vrlo jednostavno savladati vještinu vožnje (kretanja) - uključuje obilazak Donjeg grada, Gornjeg grada te svih važnih povijesnih lokacija i znamenitosti, bez ulaska u muzeje i izložbe te bez stanke za objed u trajanju od 120 do 135 minuta.

Razgled grada u pratnji kostimiranih vodiča
Doživite prošlost i sadašnjost Zagreba šetnjom Donjim i Gornjim gradom, posjetom mirogojskim arkadama, zagrebačkoj katedrali i tržnici Dolac, u pratnji poznatog zagrebačkog pisca Augusta Šenoe i prve hrvatske novinarke Marije Jurić Zagorke. Na Kamenitim vratima zapalit ćemo svijeću, ulicama Gornjeg grada doći do Markova trga, a pod kulom Lotrščak jednim pogledom obuhvatiti cijeli Zagreb.

Zeleno srce Zagreba
Obilazak “zelene potkove“ izgrađene krajem 19. stoljeća i početkom 20 stoljeća za većinu je gostiju iznenađenje - tako mnogo parkova u samom središtu grada! Obilazak zagrebačke zelene potkove, uz trgove, uključuje Botanički vrt i dva zanimljiva muzeja. Predahnut ćemo uz šalicu kave ili čaja, odličnu priliku da o Zagrebu i Hrvatskoj čujete više.

Zagreb - kuhan i pečen
Upoznajte Zagreb izvana - šetajući i slušajući priče. I iznutra - otkrivajući njegovu gastronomiju u društvu vrhunskog kuhara. Gradske ture najčešće Vam interpretiraju samo jedan dio složenog mozaika (povijest, arhitektura, umjetnost...). Drugi dio-gastronomija, često ostane neotkrivena. Šteta, hrana je također dobar “pripovjedač”. O ljudima, tradiciji, filozofi ji itd. Poslije ove ture “siti ste svega”. Program uključuje posjet tržnici Dolac u pratnji kuhara, razgled grada s vodičem, povratak u restoran i “malu školu kuhanja” uz uživanje u ručku.

Listu svih ostalih zagrebačkih insentiva možete pogledati ovdje.