×

Međunarodna konferencija o turizmu i medijima u rujnu u Zagrebu

U Zagrebu će se 12. i 13. rujna održati prva međunarodna konferencija posvećena isključivo odnosu turizma i medija.
Međunarodna konferencija o turizmu i medijima u rujnu u Zagrebu

Konferencija u organizaciji Svjetske turističke organizacije (UNWTO) i Republike Hrvatske nosi geslo "Turizam u glavnim vijestima", stoji u zajedničkom priopćenju UNWTO-a i Ministarstva turizma. Konferencija će se baviti pitanjem zašto se, unatoč činjenici što je jedan od vodećih svjetskih i najbrže rastućih gospodarskih sektora, turizam rijetko nalazi na medijskim naslovnicama ili gospodarskim stranicama novina.

Ciljevi konferencije bit će unapređenje omjera i točnosti medijskog praćenja turizma; visoko osjetljivog sektora kojem negativne novinske i senzacionalističke priče mogu lako narušiti imidž te u konačnici dovesti do gubitka radnih mjesta, stoji u priopćenju. Računajući na prisutnost vodećih komunikacijskih stručnjaka, konferencija će ujedno biti i prilika turističkim komunikatorima za usvajanje raspoloživih alata i strategija, potrebnih za dobivanje svoje priče.

Organizirana u suradnji s Ministarstvom turizma RH, te sa CNN-om kao svjetskim medijskim partnerom, "Turizam u glavnim vijestima" okupit će predstavnike vodećih svjetskih medijskih kuća i specijaliziranih turističkih medija te komunikacijske stručnjake iz turističkog sektora, kao i one iz cijelog svijeta.