×

Predstavljena nova Atlasova brošura "Zagreb"

Turistička agencija Atlas novom brošurom po prvi puta samostalno predstavlja glavni grad Hrvatske kao kulturnu i gastronomsku turističku prijestolnicu. Ovakva strateška odluka direktna je posljedica aktualnih pokazatelja i interesa stranih tržišta koje pokrivaju međunarodna mreža Atlasa i adriatica.net Grupe.
Nova Atlasova brošura
Nova Atlasova brošura

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare turističke agencije Atlas, članice adriatica.net Grupe, predstavljena je Atlasova brošura Zagreb, koja će po prvi puta pozicionirati Zagreb kao samostalnu destinaciju za duži boravak gostiju. Konferenciju za novinare otvorio je predsjednik Uprave Atlasa Denis Jukić, a o važnosti projekta govorili su i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Amelia Tomašević, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i ministar turizma Damir Bajs.

Ministar turizma, gospodin Bajs tijekom konferencije izjavio je: „Ova je brošura iskorak u pravom smjeru. Kada govorimo o Hrvatskoj, govorimo o velikom turističkom potencijalu, a ako kreiramo dobar turistički proizvod privući ćemo i potražnju. Potrebno je nuditi što više domaćih proizvoda, koji će pružati mogućnost i domaćim i stranim turistima da upoznaju Hrvatsku."

Gradonačelnik Zagreba, gospodin Bandić prisutnima se obratio sljedećom izjavom: „Veseli me svaki novi iskorak u turističkoj promociji naše metropole. Ovo vrijedno izdanje otkriva nam dio tog bogatstva i pomaže našim gostima i onima koji će to tek postati da nas još bolje upoznaju. Zato, neka ova Atlasova brošura svima nama, koji smo odgovorni za izgled i ugled Grada, posluži kao dodatni motiv da se za turističko proljeće i ljeto još bolje pripremimo i organiziramo."

Do sada je Zagreb primarno bio jedna od usputnih destinacija turističkih obilazaka Atlasovih grupa. U budućnosti će produkt Zagreb svim domaćim i stranim gostima biti u potpunosti dostupan kroz Atlasovu ponudu višednevnog boravka te velikog broja različitih ponuda u sklopu pojedinih tura. Brošura od 56 stranica izdana je u pet jezičnih izdanja - engleskom, njemačkom, španjolskom, francuskom i hrvatskom.

Navedeni poslovni potez rezultat je povećanog interesa stranih tržišta prema Zagrebu kao destinaciji, a prema aktualnim pokazateljima istraživanja na tržištima koje pokrivaju međunarodna mreža Atlasa i adriatica.net Grupe. Tome u prilog govori i sve veći broj različitih događanja tijekom cijele godine, kao i činjenice da cjelokupni smještajni kapaciteti bilježe stalan rast. Zahvaljujući i odličnom geografskom položaju Zagreba ta je potražnja u višegodišnjem pozitivnom trendu rasta.

Osim ponuđenih programa, brošura „Zagreb" sastoji se od uvodnog teksta o Zagrebu, popisa atrakcija, muzeja, galerija i umjetničkih zbirki, odabranih hotela, restorana, događanja. Nadalje, čitateljima predstavlja i meetings & events sadržaje, shopping, sport, zdravstveni turizam, kao i prijedloge izleta u okolici. Time predstavlja i svojevrsni vodič kroz glavni grad Hrvatske.

Uvršteni programi:

Zagreb city break - trodnevni program koji između ostalog uključuje i razgled grada, mogućnost noćnog interaktivnog razgleda grada, mogućnost kupnje ulaznica...

Zagreb Wine & Gastro - četverodnevni program u središtu grada ili u ugodnim ambijentima podsljemenske zone uz uživanje u vrhunskoj ponudi zagrebačke i hrvatske gastronomske scene. Program između ostalog uključuje i posjet Akademiji vina, izlet na Plešivičku vinsku cestu.

Zagrebački parkovi - trodnevni program koji uključuje razgled niza od osam parkova tzv. Lenuzzijevih potkova.

Suvremena umjetnost u Zagrebu - trodnevni program sadrži posjet Cvjetnoj galeriji Saše Šekoranje, posjet stanu arhitekta Viktora Kovačića, Galeriji suvremene umjetnosti Miroslav Kraljević, Muzeju Suvremene Umjetnosti...

Zagreb i okolica u srednjem vijeku - trodnevni aranžman između ostalog uključuje i cjelodnevni izlet u Varaždin i Trakošćan, ulaznicu za dvorac Trakošćan i asistenciju kustosa, poludnevni izlet na Medvedgrad.

Vikend škola kuhanja - Zaboravljeni recepti starog Zagreba uključuju kupovanje tipičnih svježih namirnica na tržnici Dolac, tematski razgled grada „Zagreb gastro", školu kuhanja zagrebačkih jela i sljubljivanje pripremljenih jela s vrhunskim vinima (minimalno trajanje 1 dan, maksimalno 3 dana)

Akademija vina - škola vina u Zagrebu - temeljni program u Akademiji vina u Zagrebu polaznicima daje osnove znanja vezano uz kulturu konzumiranja vina. Edukacija se provodi u vidu poludnevnih, cjelodnevnih ili vikend seminara, a po završetku programa polaznik dobiva certifikat o završenom programu Akademije vina.