×

Konoba Tomić

Nerežišća

-Broj dvorana
-Kapacitet najmanje dvorane
-Kapacitet najveće dvorane
-Površina najveće dvorane

Provjerite raspoloživost i zatražite ponudu!

Organizirate event i zanima vas raspoloživost termina ili trebate detaljnije informacije o našim kapacitetima? Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici javit će vam se u najkraćem roku!

Osnovne informacije

Obitelj Michieli-Tomić jedna je od najstarijih plemićkih obitelji na otoku Braču. Obiteljska kuća pl. Michieli-Tomić nalazi se u sredini mjesta, sa svim svojim ljepotama starog vremena. Od davnina su se preci bavili proizvodnjom vina i ulja.

Današnje generacije nastavili su tradiciju predaka. Tako da se u ovoj "konobi" nastavlja proizvodnja vina i ulja, na istim onim starim principima, ali u manjim količinama. Proizvodnja je isključivo onolika da zadovolji obiteljske potrebe i potrebe restorana i pansiona koji se nalaze u sklopu stare obiteljske kuće i konobe Tomić.

U sklopu konobe razvili smo restoran i sobe za polupansionsku uslugu, tj. seoski turizam, gdje nudimo svu svoju prirodnu i domaću hranu i piće (ekologija).

Konoba
Konoba (restoran) nalazi se u sklopu stare obiteljske kuće stare 800 g. Konoba je dalmatinski naziv za vinski podrum.

To je uistinu stari vinski podrum sa svim svojim starim i rustikalnim objektima i stvarima onog davnog vremena. Tu se nalazi i stara vinska presa - turan, velike drvene bačve i stari badanj za vrenje vina. Proizvodnja vina vrši se u svim onim starim bačvama i na starim principima kao prije. U konobi se nalazi i stara presa za ulje - toć, stare kamenice za skladištenje ulja, žrvanj - mlin za mljevenje kukuruza, pšenice i dr, te još mnogo drugih starih stvari karakterističnih za dalmatinske konobe.

U ponudi jela i pića u restoranu nudimo sve naše domaće proizvode.

Od jela nudimo:

Predjela: domaći pršut, domaći sir, slana srdela, domaća juha, janjeće tripice, pasta fažol...

Glavna jela: domaća janjetina, kozletina, teletina, govedina, svinjetina, piletina i sve vrste svježe ribe iz našeg Jadranskog mora

Sve vrste domaćih priloga; krumpir u pepelu, blitva, maslina, mlada kapulica, krastavci, rajčice, krompir, zelena salata ...

A sve je iz našeg bračkog vrta, i što je najvažnije nudimo svaki dan i svježi topli kruh iz stare krušne peći, a za desert domaće kolače, karakteristične za otok Brač.

Dobar tek! 

Udaljenosti

-Centar grada(m)
-Zračna luka(m)
-Autobusni kolodvor(m)
-Željeznički kolodvor(m)

Kontakti

Gornji Humac, Otok Brač21423 Nerežišća, Hrvatska
tel: 021 647 242
mail: web: www.konobatomic.com
Valentino Michieli - Tomićvlasnik
mail:

Provjerite raspoloživost i zatražite ponudu!

Organizirate event i zanima vas raspoloživost termina ili trebate detaljnije informacije o našim kapacitetima? Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici javit će vam se u najkraćem roku!

Možda će vas zanimati