×

Plavi podrum

Opatija

Restoran Plavi podrum nalazi se u vološćanskoj lučici kraj samog mora. Već više od 100 godina, kao najstariji restoran na opatijskoj rivijeri, orijentiran je ka vrhunskom vinu i sofisticiranoj mediteranskoj gastronomiji.
1Broj dvorana
80Kapacitet najmanje dvorane
80Kapacitet najveće dvorane
-Površina najveće dvorane

Provjerite raspoloživost i zatražite ponudu!

Organizirate event i zanima vas raspoloživost termina ili trebate detaljnije informacije o našim kapacitetima? Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici javit će vam se u najkraćem roku!

Osnovne informacije

Nastoji se sačuvati tradicija izvorne hrane i gastronomskih običaja primorskog kraja, te se tako u ponudi nalaze i autorski reinterpretirana specifična jela Primorja. S ponosom se gostima nude jela s potpisom (jela koje je osmislila voditeljica restorana Daniela Kramarić) kao što su, u proljeće: brsečka morska jaja u snijegu s botargom, zeleni lancun sa škampima, kozicama i crnim tartufima, klorofilne kapesante s bosiljkom, motrom i sušenim rajčicama, rižot od škampi, kozica, divljih šparoga, koprive i šampanjca, te mnoga druga jela spravljena od jadranske ribe, rakova, školjaka i nadasve sezonskih namirnica.

Osnova kuhinje restorana su svježina i kvaliteta lokalnih namirnica, što u sofisticiranoj kulinarskoj obradi rezultira vrhunskim gastronomskim doživljajem.

Iznimna se pažnja poklanja i pićima. Vinima posebno. Na vinskoj karti restorana nalazi se preko 250 etiketa s naglaskom na Stari svijet, a karta se stalno obogaćuje u skladu s najnovijim svjetskim trendovima, ali i događanjima u nas.

Credo kuće je - svako jelo zahtijeva "svoje" vino, stoga nude vina na čaše, a svako vino zahtijeva i "svoju" čašu. Voditeljica restorana i glavni sommelier Daniela Kramarić je dvostruka prvakinja sommeliera Hrvatske i prvakinja Istočne i Srednje Evrope. Potaknuta svojim iskustvima s posjeta poznatim svjetskim vinskim kućama i restoranima, osmišljava vinsku kartu i stalno ju obogaćuje.

U sommelierskom duhu restoran nudi i cigare. Iz humidora možete odabrati odgovarajuću cigaru i dolično okončati gurmanski užitak. Kako i priliči: uz gutljaj porta, malta ili ruma...

U vodećih je 100 restorana ušao 1997., 1998., 1999., 2000., 2001., 2002., 2003., 2004., 2005., 2006., 2007. i 2008. godine.

Dvorane

KinoUčionicaKonferencijaU-oblikBanketKoktel

Restoran, interijer

Najveći kapacitet: 80.
----80-

Terasa

Najveći kapacitet: 80.
----80-

Udaljenosti

-Centar grada(m)
-Zračna luka(m)
-Autobusni kolodvor(m)
-Željeznički kolodvor(m)

Kontakti

Obala F. Supila 451410 Opatija , Hrvatska
tel: 051 701 223faks: 051 741 195
mail:
Daniela Kramarićvoditeljica

Provjerite raspoloživost i zatražite ponudu!

Organizirate event i zanima vas raspoloživost termina ili trebate detaljnije informacije o našim kapacitetima? Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici javit će vam se u najkraćem roku!

Možda će vas zanimati