×

Restoran Baltazar

Zagreb

Jedan od najpopularnijih zagrebačkih restorana, smješten u staroj kaptolskoj kuriji nedaleko od Katedrale, poznat je po vrhunskoj kvaliteti i raznovrsnoj ponudi specijaliteta kontinentalne kuhinje, pripravljenih od svježih namirnica najviše kakvoće.
5Broj dvorana
30Kapacitet najmanje dvorane
100Kapacitet najveće dvorane
-Površina najveće dvorane

Provjerite raspoloživost i zatražite ponudu!

Organizirate event i zanima vas raspoloživost termina ili trebate detaljnije informacije o našim kapacitetima? Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici javit će vam se u najkraćem roku!

Osnovne informacije

Na tradicionalnom jelovniku, u osnovi definiranom jelima s roštilja ili svježe pripravljenima u kuhinji, redovita su sezonska osvježenja, kao što su šparoge i artičoke u kasno proljeće, vrganji i lisičarke u jesen ili krvavice sa zeljem u zimi.

Šef kuhinje Antonio Šelendić, jedna je od najkreativnijih kuhara mlađe generacije, sklon je iznenađenjima i inovacijama, pa pretežito stalni gosti imaju osjećaj da se menu neprestano obnavlja, osvježava i dopunjuje.

U rustikalnom ugođaju restorana, u kojem se redovito sastaju razna cehovska i prijateljska društva, osjeća se duh starog Zagreba, a ljubazno osoblje prepoznaje navike i potrebe gostiju, sugerirajući im pritom novitete kojima je obogaćen menu.

Karizmatski ugostitelj i vlasnik Baltazara Bobo Čimbur zaštitni je znak restorana i kreator njegova gotovo familijarnog ugođaja. U Baltazaru se kvalitetno kuha, te je najkvalitetnije meso, kao što je otočka janjetina ili pljeskavica pripravljena po vlastitoj recepturi i harmonizirana s maštovito pripravljenim sezonskim povrćem.

Bogata i stručno odabrana vinska lista posve je u skladu s gastronomskim ugledom Baltazara, kojeg eminentni gastro stručnjaci godinama svrstavaju u sam vrh ugostiteljstva u Hrvatskoj.

Gastronomska ponuda matičnog restorana Baltazar nadopunjena je s još dva, iznimno atraktivna sadržaja u sklopu postojećeg ugostiteljskog kompleksa. To su riblji restoran Gašpar, s interijerom oblikovanim kao kabina broda, koji nudi najsvježiju ribu i plodove mora koji svakodnevno stižu s otoka Hvara i Visa.

I izdvojeni wine bar Melkior, s ponudom vrhunskih domaćih i inozemnih vina, pogodan za posebna društva, proslave i zabave zatvorenog tipa, te okupljanja uz različite degustacije i prezentacije. Prostor zaštićene kulturno-povijesne baštine u kojoj je smješten wine bar Melkior, posjetiteljima jamči intimnost, a gastronomska ponuda prilagođena je specifičnim potrebama različitih društava.

Cjelokupna filozofija poslovanja osigurala je restoranu Baltazar jedno od vodećih mjesta u gastronomskoj ponudi grada Zagreba. U vodećih je 100 restorana ušao 1997., 2004., 2005., 2006., 2007. i 2008. godine.

Riblji restoran Gašpar
Koiste se najfinije delicije friško proizašle iz Jadranskog mora kozice, škampi, školjke, hobotnice, sipe i druge vrste najfinijih riba. 

Jelovnik se svakodnevno prilagođuje svježoj ponudi netom pristiglih morskih plodova, potpuni menu za svakog pojedinog gosta radi se uz pomoć šefa kuhinje.

Wine bar Melkior
Wine bar je idealno mjesto za ispijanje najkvalitetnijih kako stranih, tako i domaćih vina, uz prisustvo vrhunskih someliera i stručnog osoblja u ugodnom ambijentu autohtono uređenog podruma.

Prostor je prilagođen i raznim događanjima kao što su svečanosti, promocije, rođendani i slične prigode.

Dvorane

KinoUčionicaKonferencijaU-oblikBanketKoktel

Baltazar (mesni restoran)

Najveći kapacitet: 100.
----100-

Gašpar (riblji restoran)

Najveći kapacitet: 50.
----50-

Salon Zagreb

Najveći kapacitet: 80.
----80-

Wine bar Melkior

Najveći kapacitet: 50.
----50-

Terasa (zatvorena)

Najveći kapacitet: 30.
----30-

Udaljenosti

-Centar grada(m)
-Zračna luka(m)
-Autobusni kolodvor(m)
-Željeznički kolodvor(m)

Kontakti

Nova ves 410000 Zagreb, Hrvatska
tel: 01 4666 999faks: 01 4666 825
mail: web: www.restoran-baltazar.hr
Milan Martinkovoditelj

Provjerite raspoloživost i zatražite ponudu!

Organizirate event i zanima vas raspoloživost termina ili trebate detaljnije informacije o našim kapacitetima? Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici javit će vam se u najkraćem roku!

Možda će vas zanimati