×

Nakon 2 pandemijske godine stigla prva grupa gostiju iz Južne Koreje

Od kako je proglašena pandemija gosti iz ovog dijela svijeta nisu posjećivali Hrvatsku, no, ovog su vikenda u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman sletjeli prvi turisti iz Južne Koreje
Dolazak turista iz Južne Koreje
Dolazak turista iz Južne Koreje
Foto: Uniline

Vodeća destinacijska menadžment kompanija u Hrvatskoj i regiji Uniline prije više od 10 godina započela je s otvaranjem novih i dalekih tržišta, među kojima i južnokorejsko, kao jedno od najbrže rastućih emitivnih turističkih tržišta na svijetu. Od pojave pandemije koronavirusa, gosti iz ovog dijela svijeta nisu posjećivali Hrvatsku. No, ovoga su vikenda, nakon dvogodišnjeg razdoblja pandemije, u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman sletjeli prvi turisti iz Južne Koreje, njih 24, u pratnji vodiča. Na svom će putovanju obići Zagreb, Plitvice, Šibenik, Split te Dubrovnik.

Dolazak turista iz Južne Koreje_1

“Dolazak prvih azijskih turista u Hrvatsku dobra je najava za ovogodišnju turističku sezonu, čemu svjedoči i povećani interes s ovog tržišta u posljednja 2 tjedna, budući da je potvrđen veći broj grupa koje će posjetiti našu zemlju u svibnju, lipnju, pa čak i u srpnju. S obzirom na interes i stanje rezervacija, već sada možemo očekivati povratak razine turističkog prometa iz Južne Koreje na razinu 2019. godine, a potencijalno i njihov veći broj”, istaknuo je Boris Žgomba, predsjednik uprave Unilinea.

Programi korejskih, ali i ostalih azijskih grupa čiji je dolazak najavljen u Hrvatsku ovoga ljeta obuhvaćaju više hrvatskih destinacija koje će obilaziti u sedam do deset dana. U 2019. je u Hrvatsku došlo preko 400.000 turista iz Južne Koreje, koji su ostvarili preko 511.000 noćenja. Za Grad Zagreb, prije pandemije, gosti iz Južne Koreje bili su drugi po brojnosti stranih gostiju.