×

Obnovljeni Hotel Turist perjanica je kongresne ponude Varaždina

Nakon opsežne obnove, najpoznatiji varaždinski hotel postao je jedini kongresni hotel u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj sa značajnim konferencijskim, wellness i gastronomskim sadržajima
Hotel Turist, Varaždin
Hotel Turist, Varaždin

Nedavno smo posjetili Hotel Turist, jedan od najstarijih i najpoznatijih hotela u sjevernom dijelu Hrvatske, koji doista iznenađuje svojim novim, elegantnim i ekskluzivnim uređenjem kao i svim sadržajima koje nudi. Moderno uređene sobe, dvije višenamjenske kongresne dvorane, Poslovni klub i VIP salon restorana Nobel, Club7, prostran i sadržajan wellness te izuzetna gastronomska ponuda, čine ga odličnom prilikom za novo pozicioniranje Varaždina na karti hrvatske kongresno-incentive ponude.

Renovacija podigla kategorizaciju hotela s 3 na 4 zvjezdiceHotel Turist jedan je od najdugovječnijih i najpoznatijih varaždinskih hotela i kao takav je nezaobilazan dio poslovnog, društvenog i javnog života u Varaždinu i okolici. Od svog otvaranja davne 1964., preko proširenja 1978. godine, renovacije 2008. godine, pa sve do temeljite renovacije i redizajna 2022. godine, mijenjajući vlasnike, ostao je hotel koji njeguje poznatu varaždinsku gostoljubivost. Hotel je danas u vlasništvu obitelji Kišiček, poznatih poduzetnika u ovom kraju u čijem je vlasništvu i veliki lokalni lanac maloprodajnih trgovina Kitro. Oni su 2021. investirali u renovaciju hotela koja je u prvoj fazi podrazumijevala obnovu ugostiteljskog dijela i javnih prostora – restoran Nobel, predvorje i konferencijske dvorane. Zatim je uslijedila i renovacija smještajnih kapaciteta u novom krilu, a u ožujku 2022. Hotel Turist je zaživio u potpuno novom ruhu. Novi dizajn cjelokupnog interijera odiše elegancijom i luksuzom s elementima zlata, mramora i tamnih boja.

Hotel Turist, Varaždin

Hotel raspolaže s 58 soba, odnosno 116 ležajeva, od kojih je 10 jednokrevetnih soba, 34 standard dvokrevetne sobe, 8 superior dvokrevetnih soba, 4 family sobe te 2 suitea. Ugodno iznenađenje hotela je i SPA centar Hedona koji uz brojne tretmane nudi vrlo ugodan ambijent s prostranim saunama i relax zonom sa zidom od himalajske soli. Gosti mogu birati između finske, infracrvene, herbalne i parne saune.

Hotel Turist, Varaždin

Kongresni centar kontinentalne HrvatskeKao sinonim za poslovni i kongresni hotel Sjeverozapadne Hrvatske, Hotel Turist je u zadnjih desetak godina ugostio i organizirao brojne seminare, kongrese, okupljanja i skupove raznih domaćih i stranih tvrtki. I prilikom našeg posjeta u hotelu se održavala konferencija i radionica u sklopu međunarodnog projekta Interreg Program, a upravo je završio i 2. kongres Hrvatske Alzheimer alijanse koji je okupio 80-ak sudionika iz cijele Hrvatske.

Hotel Turist, Varaždin

Kongresni adut hotela su dvorane Aria i Bella koje mogu činiti jedan zajednički prostor, kapaciteta do 250 osoba. Dijeli ih pomični pregradni zid pa se mogu razdvojiti u dvije manje dvorane - jednu kapaciteta do 100, a drugu do 150 gostiju. Ova opcija se najčešće koristi prilikom organizacije konferencija do 150 osoba, kada prva dvorana predstavlja predprostor u kojem je i registracija sudionika, pauze za kavu i ručak. Dvorana Aria s jedne strane pruža prirodno dnevno svjetlo kroz visoke prozore, a s druge strane nudi svu potrebnu intimu. Idealna je za veća okupljanja te može primiti do 250 uzvanika. Dvorana je opremljena najnovijom tehničkom opremom kao što su projektor, platno, mikrofoni, ozvučenje, osvjetljenje, a dostupne su i usluge fotokopiranja, faksiranja te neograničeni WiFi. Idealna je i čest domaćin i proslavama vjenčanja te je upravo zato društveni život Varaždina i okolice protkan kroz ovaj hotel.

Hotel Turist, Varaždin

Osim te dvije dvorane na raspolaganju je Poslovni klub za održavanje manjih poslovnih sastanaka, koji u kino postavu može ugostiti do 20 osoba. Tu je i VIP salon restorana Nobel kao manja soba za sastanke vrlo atraktivnog uređenja za 15-ak osoba, pogodna za sastanke upravnih odbora ili ekskluzivne večere.

Još jedno iznenađenje u kongresno-event ponudi hotela jest njegov Club7 – prostor smješten u razizemlju hotela, sa zasebnim ulazom i kapaciteta do 80 osoba. Opremljen je modernom audio vizualnom opremom, a ima i šank pa je idealan za ležerna poslovna druženja ili partyje, kao i privatne proslave i svečanosti. Ovaj prostor pruža opciju da se sudionici poslovnog događanja u večernjim satima uz glazbu i zabavu druže do kasno u noć ne smetajući pri tome drugim gostima hotela ili građanima.

Hotel Turist, Varaždin

Gastronomska ponuda nudi spoj tradicije i suvremenih trendovaOsim kongresnih kapaciteta hotelska gastronomska ponuda je na raspolaganju za organizaciju pauza za kave i ručkova, a hotelski bar nudi široki izbor pića – od kave do koktela i vrhunskih vina. Posebna ponuda uključuje i izbor najkvalitetnijih cigara za opušteno poslovno druženje.

U hotelu se nalazi i à la carte Restoran Nobel čiji tim višestruko nagrađivanih kuhara donosi dašak osobne kreativnosti u prezentaciji jela, spajajući tradicionalna jela i lokalne namirnice s najnovijim kulinarskim trendovima, a upravo se spoj modernog i tradicionalnog pokazao kao dobitna kombinacija za stvaranje ugodne domaće atmosfere. Od veljače ove godine na čelu F&B odjela hotela je Marko Petras, koji nakon 14 godina iskustva i rada u Njemačkoj i Austriji ima dugoročne planove za daljnji razvoj gastronomske ponude Hotela Turist. Tako ima u planu organizirati edukativne radionice za osoblje i kuhare pod vodstvom chefova nositelja Michelinovih zvjezdica, uvesti ponudu azijske hrane i brojne druge novitete.

Hotel Turist, Varaždin

Destinacija za kulturne, vinske i sportske incentive programePovijesni Stari grad i gradska jezgra s brojnim znamenitostima, udaljena je tek 10-ak minuta hoda od hotela. Šetnja ovim gradićem od milja nazvanim „Mali Beč“ opuštajuća je i zanimljiva, a brojne povijesne i kulturne atrakcije grada odlična su prilika za organizaciju dodatnih aktivnosti sudionika kongresa, poslovnih događanja ili za organizaciju incentiva. Gradski muzej Varaždin uvijek nudi zanimljive izložbe pa smo tako tijekom posjeta Varaždinu imali priliku pogledati izložbu „Dobar tek!“ u palači Herzer u kojoj je smještena i poznata entomološka zbirka „Svijet kukaca“. Neizostavna stanica svakog zaljubljenika u street festivale je čuveni Špancirfest, a tu je i Advent u Varaždinu te Varaždinske barokne večeri, dok ove godine Turistička zajednica grada Varaždina priprema i dodatne doživljaje poput subotnje smjene gradske straže, glazbe na balkonima te niz koncerata moderne filmske glazbe na orguljama u katedrali.

Vlasnici Hotela Turist ujedno su i vlasnici vinarije Podrumi Štrigova - najveće vinarije u Međimurju, koja je smještena u Štrigovi. Stoga nije na odmet s poslovnim događanjem spojiti i doživljaj obilaska vinskih podruma i degustacije međimurskih vina pošipela, graševine, pinota bijelog, savignona, rajnskog rizlinga, muškata ili traminca.

Varaždinska i Međimurska županija poznate su i po brojnim biciklističkim rutama, kao što su Drava Cycling Route pa je Hotel Turist idealna destinacija i za sportski turizam u kojem se žele dodatno pozicionirati.. Upravo s tim ciljem trenutno rade na certifikaciji za standard Cyclist Welcome Quality.