×

Dubrovnik među tri najbolje kongresne destinacije Srednje i Jugoistočne Europe

Dubrovnik je ponovno dobio nagradu Meetings Star od strane uredništva časopisa Kongres na regionalnoj kongresnoj burzi Conventa te je proglašen, uz Istanbul i Prag, jednom od tri vodeće kongresne destinacije u regiji
Romana Vlašić i Gorazd Čad; foto: conventa.si
Romana Vlašić i Gorazd Čad; foto: conventa.si

U izboru regionalnog časopisa KONGRES između četrdeset i pet gradova Srednje i Jugoistočne Europe Dubrovnik je ponovno proglašen, uz Istanbul i Prag, jednom od tri najbolje kongresne destinacije u regiji. Nagradu je primila direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić na svečanosti na kongresnoj burzi Conventa Ljubljana na kojoj je predstavljena kongresna ponuda Dubrovnika.

Meetings Star regionalna je nagrada za iznimna ostvarenja u kongresnom turizmu Srednje i Jugoistočne Europe, koju dodjeljuje međunarodni specijalizirani časopis Kongres, i to u području marketinške komunikacije destinacija, kongresa, evenata i dobavljača kongresnih usluga. Nagrada prepoznaje pojedince i poslovne subjekte koji se ističu svojom kreativnošću i znanjem, ali i mjerljivim postignućima u domeni kongresne industrije.

Uredništvo magazina Kongres i ove je godine pripremilo pregled najboljih kongresnih destinacija u regiji, koje su bile procijenjene u kontekstu projekta KONGRES MEETOLOGUE. Kroz ovaj projekt otkrivaju se manje poznate destinacije i uspoređuju s poznatijima. Ocijenjeno je, pregledano te analizirano više od četrdeset i pet destinacija po kriterijima - prirodni i kulturni čimbenici; opća i prometna infrastruktura; turistička infrastruktura i kongresna infrastruktura. Prema rezultatima tajnog glasovanja, Dubrovnik je ponovno jedna od tri najbolje kongresne destinacije u regiji te se s proječnom ocjenom 4,57 nalazi na vrhu tablice uz velike kongresne destinacije Istanbul i Prag.