×

Dubrovnik - Kongresna ponuda

Dalmacija/Dubrovnik

Jedan od najljepših mediteranskih gradova, ali i vodeće hrvatsko kongresno središte, Dubrovnik je svake godine domaćin niza međunarodnih i domaćih stručnih skupova. Uz izuzetne prirodne ljepote i očuvanost baštine, Dubrovnik je grad iznimno bogate turističke ponude.
45Broj hotela
3000Smještajnih jedinica
1200Najveća dvorana
22 kmUdaljenost od zračne luke

Dugogodišnji razvoj turizma u Dubrovniku je već od svog početka bio praćen i postepenim razvojem kongresnog turizma, jer su se u vrijeme Dubrovačke Republike domaćini brinuli za ugodan boravak diplomata, gostiju i inozemnih posjetitelja. Početkom razvoja organiziranog turizma smatra se otvaranje hotela Imperial 1887. godine, kad se u arhivskim dokumentima bilježi i podatak o prvom međunarodnom skupu održanom u našem Gradu.

U proljetnom i jesenskom dijelu turističke godine Dubrovnik ugoščava sudionike međunarodnih skupova i kongresa, te grupe s posebnim programima putem kojih se i u ovim razdobljima ostvaruju izvrsni turistički rezultati.

Izvrsna ponuda za organizaciju kongresa i vrlo dugo iskustvo u ovom segmentu turističkog poslovanja čini Dubrovnik najvažnijim kongresnim odredištem Hrvatske. Istraživanja posljednjih godina pokazuju da je ekonomski učinak od ovog turističkog segmenta u porastu, kao i da je Dubrovnik grad s najviše organiziranih kongresa, seminara i incentiva u Hrvatskoj. Pokazatelji govore da su sudionici kongresa, te organizatori uglavnom iz europskih zemalja. Na globalni rast trendova kongresnog turizma Dubrovnik reagira promptno i prilagođava se zahtjevima ove klijentele.

U hotelima kao što su Dubrovnik Palace, Excelsior, Bellevue, Grand Villa Argentina, Grand hotel Park, Importanne Resort, Dubrovnik President, Valamar Lacroma Resort, te Dubrovnik Sun Gardens održava se niz kongresa, seminara i godišnjih sastanaka. Od početnih osamdesetak sudionika danas govorimo o dvostrukom povećanju broja delegata po kongresu i seminaru. Poznato je da se Dubrovnik afirmirao kao vrhunski centar za kongrese od 150 do 700 sudionika što ga svrstava u red najpoznatijih kongresnih gradova Europe. S obzirom da kongresna sezona produžuje turističku sezonu, započinjući u rano proljeće i završavajući koncem studenoga većina hotela koji imaju kongresnu ponudu posluju kontinuirano tijekom cijele godine. Izuzetno povoljni klimatski uvjeti i sve bolja zračna povezanost Dubrovnika s ostatkom svijeta je važna za buduće kongresno cjelogodišnje poslovanje kao i za ugoščavanje ostalih vrsta posebnih događanja. Dodatna atrakcija za sudionike skupova i kongresa zasigurno je mogućnost organizacije poslovnih susreta u inspirativnim povijesnim prostorima, renesansnim palačama ili srednjovjekovnim tvrđavama.

Ležerniji dio kongresa i skupova u Dubrovniku će činiti probrana posebna događanja u vrhunskim ugostiteljskim objektima, na terasama s nezaboravnim pogledom na Jadransko more i zalazak sunca, te blaga klima koja omogućava užitak u prirodi tijekom cijele godine.

Incentive i team-building programi u Dubrovniku će dobiti drugu dimenziju, postat će nezaboravan doživljaj, kakav Dubrovnik sam po sebi i jest.

Kongresni ured
Kongresni ured formiran pri Turističkoj zajednici grada Dubrovnika organizatorima poslovnih sastanka, kongresa i incentiva osigurava asistenciju i olakšava realizaciju njihovih projekata.

Pružamo nepristranu pomoć i dajemo savjete za organizaciju vaših skupova i posebnih događanja, pomažemo pri odabiru i rezerviranju prostora i lokacija, pripremi ponuda, organizaciji inspekcijskih posjeta, osiguravamo besplatan promotivni materijal o gradu Dubrovniku.

TZ Grada Dubrovnika – Kongresni ured
Brsalje 5
Tel: +385 20 323 887
Fax: +385 20 323 725
conference@tzdubrovnik.hr
romana.vlasic@tzdubrovnik.hr
tzdubrovnik.hr

tzdubrovnik.hr