×

Makarska bilježi izvrsne turističke rezultate

Predsezona u Makarskoj bila je očekivano bolja i grad u glavnu turističku sezonu grad ulazi s plusom koji je značajan za cjelokupni ishod ovogodišnjeg ljeta, kazao je danas novinarima direktor makarskog turističkog ureda Davor Glavina.
Makarska bilježi izvrsne turističke rezultate

U Makarskoj se trenutno odmara 5446 gostiju, najvećim dijelom stranih, što je za petinu više nego lani. U prvih šest mjeseci u Makarskoj je boravilo 31.275 domaćih i stranih turista koji su ostvarili 166.181 noćenja. U usporedbi s istim razdobljem lani grad je do konca lipnja posjetilo 18 posto više gostiju nego lani, a ostvarenih je noćenja 15 posto više nego u prvih šest prošlogodišnjih mjeseci, ističe Glavina.

Najveći broj noćenja ostvarili su češki turisti, dok su gosti iz Njemačke realizirali više od 18.000 noćenja čime se potvrđuje njihov povratak na makarsko turističko tržište, naglašava Glavina. Zanimljivo je da su na trećem mjestu, po broju dolazaka i noćenja Šveđani, a zatim slijede turisti iz susjedne BiH, Norveške, Poljske i Engleske.

Sezona je pred nama i čeka nas još puno posla, međutim sudeći prema sadašnjem stanju bookinga kod hotelijera, koji također bilježe kvalitetan šestomjesečni učinak, kao i kod turističkih agencija te prema najavama, pristiglim rezervacijama i informacijama iz turističkih ureda, Makarska ove godine očekuje kvalitetnu turističku sezonu, bolju od lanjske, s više od 820.000 turističkih noćenja, zaključio je Glavina.

(HINA)