×

Na Kvarneru uoči i za blagdana gotovo 17.000 turista

Na Kvarneru se uoči i za božićne i novogodišnje blagdane očekuje više od 16,8 tisuća turista, koji će boraviti u 58 hotela i drugih objekata, podaci su iz primorsko-goranske Turističke zajednice.
Na Kvarneru uoči i za blagdana gotovo 17.000 turista

Najviše gostiju, njih 11,4 tisuće, očekuje se iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije, a dolazak je najavilo i gotovo 5,5 tisuća domaćih turista.

Na opatijsku rivijeru dolazak je najavilo 9,7 tisuća gostiju koji će se odmarati u 26 otvorenih hotela.

U Rijeci se očekuje 1,6 tisuća turista u osam hotela, a kako navode iz TZ, na rivijeri Hrvatsko primorje najavljeno je 780 turista u šest hotela.

Dolazak na otok Krk najavilo je 390 gostiju u tri hotela, na otok Rab tisuću gostiju u dva hotela, a na Malom Lošinju očekuju 1,2 tisuće gostiju.

U Gorskom kotaru otvoreno je 11 hotela i drugih objekata, u kojima se očekuje nešto više od dvije tisuće turista.

Iz kvarnerske Turističke zajednice navode da se u blagdanskom razdoblju na Kvarneru i ove godine, ali manje nego prethodnih godina, održavaju prigodni programi, manifestacije, koncerti, pučke veselice, gastro i druge manifestacije.

Doček Nove godine bit će organiziran u mnogim ugostiteljskim i hotelskim objektima, a u Opatiji, Rijeci, Crikvenici, Krku, Omišlju, Novom Vinodolskom, Rabu i Malom Lošinju organiziran je doček na otvorenom.

U Fužinama će biti već tradicionalni ispraćaj stare godine u podne, uz glazbu i gastro ponudu.