×

Stranim brodovima na kružnim putovanjima stiglo 1,13 milijuna putnika

U hrvatskom teritorijalnom moru od siječnja do kraja studenog prošle zabilježeno je 821 kružno putovanje stranih brodova kojima je u Hrvatsku stiglo 1,13 milijuna putnika, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
Stranim brodovima na kružnim putovanjima stiglo 1,13 milijuna putnika

I dok je spomenuti broj kružnih putovanja stranih brodova u 11 mjeseci prošle godine za 3 posto manji nego u istom razdoblju 2010., putnika na njima je došlo 4 posto više.

Za isti postotak porastao je i broj ukupnih dana boravka tih brodova u Hrvatskoj, na 1.634 dana.

Prema zastavi stranog broda najviše je kružnih putovanja, 218, po hrvatskom Jadranu u 11 mjeseci prošle godine bilo kruzerima s Bahama, a slijedi 147 putovanja brodovima pod zastavom Malte, 109 pod zastavom Italije i 94 iz Paname.

Osim pod zastavom tih zemalja brodovi na kružnim putovanjima u Hrvatsku su još dolazili pod zastavom Belgije, s Bermuda, iz Finske, Francuske, Grčke, Luksemburga, s Maršalovih otoka, iz Nizozemske, Portugala te Velike Britanije i Sjeverne Irske, ali tih putovanja je bilo oko i ispod 50.

Samo u studenom prošle godine kružnih putovanja stranih brodova bilo je 44 ili 7,3 posto više nego u istom mjesecu 2010.