×

Toplice Sv. Martin uzele strane konzultante, traže partnera

Toplice Sveti Martin, najatraktivniji turistički kompleks u Međimurju i regiji, u sljedeća četiri mjeseca trebale bi primijeniti sve mjere i načine racionalizacije poslovanja.
Toplice Sv. Martin, izvor: tzm.hr
Toplice Sv. Martin, izvor: tzm.hr

U tome im, naime, već osam mjeseci pomaže konzultantska kuća iz Austrije s kojom su u travnju ove godine sklopili ugovor na godinu dana, i to najprije kako bi poboljšali administraciju i marketing.
- To su standardne stvari koje rade svi hoteli. Uzeli smo konzultante kako bismo poslovanje prilagodili internacionalnom i prepoznatljivu načinu vođenja hotela. Do sada smo pokrenuli dodatne obuke, uveli smo bolju kontrolu i poboljšali administrativni dio. Jednostavno smo stvari drugačije posložili i pokušali na druge načine poboljšati poslovanje, što zapravo nije ništa neobično - govori Rudolf Radiković, većinski dioničar toplica Sveti Martin. Dodaje da i dalje traže strateškog partnera te da će u ovoj godini poslovati s operativnim gubitkom od oko milijuna kuna. No to, prema njegovu mišljenju, s obzirom na potrošnju po osobi, i nije tako loše. Povećali su i broj posjeta stranaca sa 17 posto na 27, a sve se više otvaraju i prema Austriji te općenito prema inozemstvu.
- Naravno da sve to ide sporije nego što bismo željeli, ali ide svojim tempom - kaže Radiković te dodaje da je Međimurje, kada su 2005. otvorili apartmane, imalo 12 tisuća noćenja, a prošle je godine zabilježena od 51 tisuća. (J. T.)