×

CBTour 2011: S osvojenih 19 nagrada svečano završio projekt u 2011. godini

Dodjelom prestižnih nagrada s ovogodišnjeg 36. hrvatskog salona inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA, Društvo inovatora Sigma i Savez za energetiku Zagreba svečano su obilježili završetak projekta CBTour u 2011. godini.
CBTour 2011: S osvojenih 19 nagrada svečano završio projekt u 2011. godini

CBTour (Croatian Business Tourism) zaštitni je brand razvoja hrvatskog poslovnog turizma i jedinstveni projekt razvoja prepoznatljive poslovno-turističke ponude na temeljima kreativnosti i inovativnosti. Sastavni dio projekta je i godišnja dodjela nagrada za izvrsnost u hrvatskom poslovnom turizmu kojom se želi potaknuti na kreativno i inovativno djelovanje i promišljanje. Projekt je započeo 2010. godine, a nastavio se i ove godine. Osim svečanosti obilježavanja Svjetskog dana turizma i tom prigodom dodjele nagrada CBTour, Društvo inovatora Sigma pokrenulo je portal CBTour.eu i lifestyle magazin CBTour kako bi učinkovitije promovirao pravne osobe i njihove programe na domaćem i međunarodnom tržištu. U posljednjih mjesec dana promocija je izvršena na Danima hrvatskog turizma, 16. međunarodnom sajmu SASO, 9. međunarodnom sajmu Eko Etno Hrvatska Europa Tour i 36. hrvatskom salonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA.

Tom prigodom, predsjednik Društva inovatora Sigma i Saveza za energetiku Zagreba, Tomislav Marjanović, istaknuo je: "Naše organizacije putem ovakvih projekata nastoje biti pokretačem gospodarskog razvoja i konkurentnosti hrvatskih tvrtki na domaćem i međunarodnom tržištu. Nastojimo u punoj mjeri provoditi programe koji će hrvatskom poduzetniku pomoći u njegovu rastu i razvoju. Zadovoljni smo sa svim što smo učinili tijekom ovogodišnje provedbe projekta CBTour te se nadamo kako ćemo i u idućoj godini ostvariti još bolje rezultate. U ime Društva inovatora Sigma i Saveza za energetiku Zagreba iskreno se zahvaljujem svim partnerima, a posebno sudionicima projekta CBTour što su prepoznali njegovu kvalitetu i u njemu sudjelovali.".

U organizaciji i generalno pokroviteljstvo Društva inovatora Sigma i Saveza za energetiku Zagreba, a u okviru ovogodišnjeg projekta CBTour, na INOVA-i se predstavilo ukupno 25 izlagača iz cijele Republike Hrvatske - sudionici i dobitnici nagrade CBTour iz 2010. i 2011. godine. Sudjelovanjem CBTour-ovih izlagača na INOVA-i obilježen je početak novog programa spomenute izložbe - "Izložba inovacija u turizmu".

Abecedno, Društvo inovatora Sigma i Savez za energetiku Zagreba omogućili su sudjelovanje sljedećih institucija i tvrtki: ABCDIZAJN, Applicon d.o.o., Belje d.d., Centar za poslovni turizam d.o.o., Dream Carpet - Sagovi Snova, Društvo inovatora Sigma, Društvo Sinjali Baška, Generalturist d.o.o., Hippy d.o.o., Hotel Korana Srakovčić d.o.o., Hrvatski interijeri d.o.o., International Business Club of Investors - IBCI d.o.o., Investigo Tours d.o.o., Littera d.o.o., MELLON, Muzeji Hrvatskog zagorja, Referent d.o.o., Rijeka Sport d.o.o., Sajam d.o.o., Savez za energetiku Zagreba, SIDRA Consulting Engineering d.o.o., Turistička zajednica grada Malog Lošinja, Turistička zajednica grada Nina, KASTAVEA, Udruga za promicanje kreativnosti MERLIN, Udruga za promoviranje turističkih destinacija, proizvoda i usluga.

U četiri dana, koliko se ova izložba održavala, pod predsjedanjem domaćeg i međunarodnog ocjenjivačkog suda i pod vodstvom predsjednika povjerenstva za inovacije u turizmu - Tomislava Marjanovića - sudionici su se natjecali za zlatna, srebrna i brončana odličja INOVA-e te tri posebne nagrade - za najbolju inovaciju u turizmu, za najbolju inovaciju iz sporta i rekreacije te za najbolju inovaciju u poljoprivredi.

Dobitnici međunarodnih nagrada

Najbolja inovacija u turizmu 2011. godine (1):

01. Hrvatski interijeri d.o.o., Tatjana Kos (Dizajnom do identiteta - 100% hrvatska hotelska soba)

Posebna nagrada "najbolja inovacija" koju dodjeljuje Republika Tajvan (1):

02. International Business Club of Investors d.o.o., Nikola Pivčević (HEPI - Hrvatska elektronska ponuda izleta)

Međunarodna zlatna odličja (5):

03. Applicon d.o.o., Mario Žužić (Interaktivni sustav PandoPad u poslovnom turizmu)
04. Belje d.d., Ljiljana Vajda-Mlinaček (U srcu Kneževih vinograda)
05. Hippy d.o.o., Đurđica Vorkapić i Saša Momirović (Držač za torbe i vrećice kao brand kongresne industrije)
06. Hrvatski interijeri d.o.o., Tatjana Kos (Dizajnom do identiteta - 100% hrvatska hotelska soba)
07. Muzeji Hrvatskog zagorja - Muzej krapinskih neandertalaca, mr.sc. Vlasta Krklec (Ukupni program Muzeja krapinskih neandertalaca)

Međunarodna srebrna odličja (4):

08. Generalturist d.o.o., Romana Siretz (Travel Account - Pametno rješenje za plaćanje putnih troškova poslovnih korisnika)
09. Rijeka Sport d.o.o., Sandra Velčić (Integrirane marketinško-komunikacijske i programske strategije Astronomskog centra Rijeka)
10. Sajam d.o.o., Suzana Đapić (Prvi sajam razvojnih agencija u poslovnom turizmu)
11. SIDRA Consulting Engineering d.o.o., Mladen Bašić (Multimedijalno glazbeno pismo)

Međunarodna brončana odličja (8):

12. Centar za poslovni turizam d.o.o., Daniela Kos (Poslovni turizam - Informacijski one-stop-shop hrvatskog poslovnog i kongresnog turizma)
13. Hotel Korana Srakovčić d.o.o., Ivica Srakovčić (Tradicija za kreativnog poduzetnika u okviru projekta Korana)
14. International Business Club of Investors d.o.o., Nikola Pivčević (HEPI - Hrvatska elektronska ponuda izleta)
15. Littera d.o.o., Josip Bolković (Business Sport Tour)
16. MELLON, Karlo Dževerlija (Streaming.hr)
17. Referent d.o.o., Umberto Vidović (Sam svoj web - majstor)
18. Udruga za promoviranje turističkih destinacija, proizvoda i usluga UZAP, Saša Vugrinec (Smart Travel)
19. Društvo inovatora Sigma, Tomislav Marjanović (Interaktivni medijski portal CBTour.eu primjenom Corvus CMS rješenja).

Ove nagrade dokaz su naše sposobnosti prepoznavanja vrhunskih turističkih programa i projekata hrvatskih tvrtki. Brand CBTour koji razvijamo već dvije godine osnažen je još jednim sjajnim uspjehom, a 19 osvojenih nagrada još snažniji su poticaj daljnjem radu. , izjavio je Tomislav Marjanović.

Tom prigodom, Tomislav Marjanović, izjavio je: "Ponosni smo na ukupni uspjeh CBTour-ovih izlagača na ovogodišnjoj INOVA-i. Ove nagrade dokaz su naše sposobnosti prepoznavanja vrhunskih turističkih programa i projekata hrvatskih tvrtki. Brand CBTour koji razvijamo već dvije godine osnažen je još jednim sjajnim uspjehom, a 19 osvojenih nagrada još snažniji su poticaj daljnjem radu. Društvo inovatora Sigma i Savez za energetiku Zagreba još jednom su dokazali svoju dosljednost i sposobnost ostvarivanja najboljih rezultata. Od srca čestitamo svim dobitnicima te ih pozivamo da nastave svoj kreativni i inovativni rad i u budućnosti".

Društvo inovatora Sigma s provedbom projekta nastavlja i iduće godine, otvaranjem trećeg po redu javnog natječaja za dodjelu nagrade CBTour. Natječaj će, prema neslužbenim najavama, biti otvoren od 27. veljače i trajat će sve do 15. rujna kada će povjerenstvo sastavljeno od eminentnih stručnjaka odabrati najuspješnije projekte i programe odnosno kreacije i inovacije hrvatskog turizma 2012. godine. To će ujedno biti prilika za ponovno isticanje važnosti kreativnog i inovativnog stvaralaštva, ne samo u turizmu već i u gospodarstvu u cijelosti.