×

Crotour - međunarodni sajam turizma u svibnju u Zagrebu

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Udrugom hrvatskih putničkih agencija od 9. do 12. 5. na Zagrebačkom velesajmu održava se međunarodni sajam turizma CROTOUR 2012.
Crotour - međunarodni sajam turizma u svibnju u Zagrebu

Tijekom četiri dana pod istim krovom bit će predstavljena domaća i inozemna ponuda turističkih usluga i kapaciteta. Uz izložbeni dio priprema se bogat stručno-prateći program koji će se održavati na pozornici u paviljonu, na štandovima izlagača te u dvoranama Zagrebačkog velesajma. I ove će godine na sajmu biti prezentirane 'last minute' ponude agencija i hotelijera, turistička burza domaćih i stranih turističkih djelatnika te savjetovanja za investitore i poduzetnike u turizmu.

Istovremeno, pod zajedničkim nazivom Dani turizma i enogastronomije održavaju se još tri specijalizirana sajma koji, zajedno s CroTOUR-om, u sebi sjedinjuju sve ono po čemu svijet prepoznaje i cijeni Hrvatsku: turizam, zdravu hranu, pića i vina.

To su InGa - sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija, VINOVITA - sajam vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo te HOTEL&GASTROTEH - sajam hotelsko-ugostiteljske opreme.

U okviru stručno-pratećeg programa održat će se seminari, radionice i stručna predavanja, a za posjetitelje pripremljene su razne atrakcije poput takmičenja kuhara, barista, barmena, koktel majstora, a neće izostati ni degustacije prehrambenih proizvoda.

Sudionicima će biti omogućena direktna prodaja turističkih aranžmana, autohtonih proizvoda, zdrave i eko hrane a pored kupovine po povoljnim cijenama široka publika će moći degustirati prehrambene proizvode kao što su kolači, pršut, sir, med, kavu i ostale delicije i kušati razna vina, likere.