×

Kamber: Zbog globalne krize kongresni turizam u Hrvatskoj dobio je dobru priliku

Zrinko Kamber, član Uprave Valamara, govori o zahtjevima turističkog sektora prema Vladi radi podizanja konkurentnosti tog sektora te zahuktalim pripremama za iduću sezonu
Zrinko Kamber, član Uprave Valamara (prvi slijeva)
Zrinko Kamber, član Uprave Valamara (prvi slijeva)

Akcijske mjere Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice su zakašnjele jer ne slijede dinamiku ugovaranja poslova u turizmu. S mjerama koje se sada donose turistička je industrija trebala biti upoznata najkasnije u svibnju kako bismo imali kvalitetnu podlogu za prodajne aktivnosti za iduću sezonu, koje su već tada u punom jeku, izjavio je u razgovoru za Poslovni dnevnik Zrinko Kamber, član Uprave grupacije Valamar. Najveća turistička grupacija u Hrvatskoj u ovoj je godini povećala prihod za sedam posto, a za iduću godinu najavljuje nove investicije u obnovu hotela i kadrove u ukupnom iznosu od 150 milijuna kuna.

Među najglasnijim ste kritičarima politike razvoja turizma. Što očekujete od Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice?

Treba izraditi dugoročnu razvojnu strategiju hotelijerstva te pratećih djelatnosti.
Očekujem da se turističkom sektoru osigura veća konkurentnost smanjivanjem fiskalnih i parafiskalnih davanja te snižavanjem stope PDV-a. Nužno je mijenjati zakonske propise koji sprečavaju ili otežavaju investiranje u objekte, posebice glede spornih turističkih zemljišta koja trebaju biti pokretač razvoja, a ne još veće opterećenje u poslovanju.

Kako komentirate inicijativu za osnivanje krovne udruge u turizmu koja će poslužiti i za pritisak na Vladu?
Logično je da turistički sektor zbog svoje vrlo velike gospodarske važnosti ima utjecaj barem približno proporcionalan svome makroekonomskom značaju. Stoga podupiremo i sudjelujemo u svim inicijativama koje imaju za cilj postignuti tretman turizma kao prioritetnog segmenta BDP-a.

Kako pripremate iduću sezonu?
Ulaganja u kvalitetu i zaposlenike ostaju u središtu akcija. Nastavljamo razvijati nove prodajne alate i podizati učinkovitost marketinških kampanja. I dalje ćemo voditi fleksibilnu politiku cijena pri čemu ćemo naglasak staviti na osmišljavanje kreativnih paketa ponuda i nuđenje veće vrijednosti za novac.

Najavili ste razvijanje MICE segmenta u Valamaru. Prate li destinacije u kojima to planirate vaše ambicije?
Hrvatsko kongresno tržište je daleko od zasićenog i ima znatan potencijal rasta. Premda je broj kongresa smanjen u smislu trajanja i broja sudionika, Hrvatskoj se u svjetlu globalne krize pruža nova prilika odlučivanjem mnogih europskih organizatora za dostupnije, mediteranske lokacije na štetu dosadašnjih daljnjih i egzotičnijih odredišta.

Bi li se model upravljanja turističkim kapacitetima s trećim osobama, koji ste počeli primjenjivati u Hrvatskoj, trebao proširiti?
Nedavno smo zaključili naš prvi upravljački ugovor s trećima, s hotelom Luna iz Jakišnice na Pagu, a u tijeku su i intenzivni pregovori s nekoliko drugih tvrtki. Te partnerske tvrtke su prepoznale visoku razinu našega upravljačkog znanja koja im se pokazala isplativom investicijom, posebno u vrijeme krize. Optimizacija troškova te kvalitetno pozicioniranje i promocija imat će u tom segmentu presudnu ulogu.

S obzirom na rast individualaca i online rezervacija, pogotovo u ovoj sezoni, pada li ovisnost Hrvatske o velikim turoperatorima?
Činjenica je da su ove sezone individualne i online rezervacije zabilježile rast u odnosu na kanal turoperatora, no to je opći trend u svjetskom turizmu. Naša istraživanja?govore da?se nastavlja trend rasta korištenja interneta u planiranju godišnjeg odmora. Prema prošlogodišnjim istraživanjima, gotovo 65 posto gostiju koji žele odsjesti u hotelima ili apartmanima te 67 posto gostiju koji planiraju odmor u kampu koriste se internetom prilikom planiranja godišnjeg odmora. Sve učestalija rezervacija izravno kod hotelijera rezultat je takvog trenda, ali i mogućnosti hotelijera da cijene u individualnom i grupnom kanalu brže i kvalitetnije prilagode tržišnim uvjetima. Međutim, ne može se osporiti uloga turoperatora u hrvatskom turizmu, ona je i dalje značajna. Procjenjujemo da gotovo 50 posto svih turista u Hrvatsku dođe preko turoperatora. Činjenica jest da je njihovo poslovanje posljednjih nekoliko godina u padu, a razlozi prije svega leže u manjoj fleksibilnosti njihovih cijena u odnosu na fleksibilnost cijena individualnoga kanala koji bolje može reagirati na vrlo promjenjive tržišne okolnosti.