×

"DA - Voli život" - novi logotip i slogan daruvarskog

Turistička zajednica Daruvar - Papuk je lansirala novi logotip i slogan za područje Daruvara, koje je za potrebe profesionalnog destinacijskog marketinga osmislila zagrebačka tvrtka Logic Marketing.
"DA - Voli život" - novi logotip i slogan daruvarskog

Novi vizualni identitet je izrađen sukladno smjernicama za turističko pozicioniranje daruvarskog kraja koje su prethodno definirali stručnjaci savjetodavnih tvrtki MarCon iz Splita i DDS iz Barcelone.

Osnovne značajke identiteta su izvučene iz lukova koji se nalaze na grbu Daruvara i na mnogim građevinama u središtu grada kao što su dvorac Janković i vila Arcadia. Konstruirana na osnovu spomenutih lukova, riječ DA je i danas prepoznatljivi komunikacijski simbol za grad Daruvar, koji istovremeno pruža asocijacije na pozitivizam i optimizam, osjećaje za kojima su ljudi neprestano u potrazi, pogotovo na svojim putovanjima.

Novi vizualni identitet daruvarskog turizma je raznolik i živ poput samog Daruvara i njegovog okruženja, a svojim spektrom "živih boja" (zelena, plava, crvena, smeđa, ljubičasta i narančasta) koje su odabrane za svaku turistički proizvod komunicira snažne identitetske značajke Daruvara kao što su izvori termalne vode, multikulturalnost i eno-gastronomska raznolikost. Sloganom «Voli život» Daruvar se promovira kao destinacija koja voli život jer se nalazi na izvoru zdravlja, a putem iscjeljenja i osvježenja u ljekovitoj termalnoj vodi, aktivnosti u očuvanom prirodnom okolišu, raznovrsnih događanja te užitaka u kvalitetnim vinima i zdravoj hrani, život u Daruvaru se i događa i nastavlja.

Predstavljeni logotip i slogan daruvarskog turizma služe kao osnova za sve buduće marketinške aktivnosti koje će poduzimati Turistička zajednica Daruvar - Papuk, a među prioritetnima su izrada nove web stranice te opće turističke brošure daruvarskog kraja.