×

Dalmatinsko etno selo dobilo nagradu Simply the best

Dalmatinsko etno selo Solaris Beach Resorta dobilo je još jednu nagradu. Ovoga puta riječ je o tradicionalnoj godišnjoj nagradi „Simply the best“ koju dodijeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički magazin Way to Croatia. Ove godine nagrada se dodjeljivala za kreativnost i inovacije u turizmu.
Dalmatinsko etno selo dobilo nagradu Simply the best

Dalmatinsko etno selo Solaris Beach Resorta okitilo se još jednom nagradom. Na upravo završenoj 13. poslovno turističkoj burzi PUT u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu dodijeljena mu je Kristalna statua i Priznanje Simply the best.

Podsjetimo, u srcu Solaris Beach Resorta, udaljenog samo šest kilometara od Šibenika smješteno je Dalmatinsko etno selo – jedinstvena atrakcija hrvatske turističke ponude! Njegova kamenom popločana dvorišta i kamene kućice otkrivaju jedan posve novi svijet, danas gotovo zaboravljen. Vrata Dalmatinskog etno sela otvorena su svima koji su željni kvalitetnog života i istinskih vrijednosti duboko ukorijenjenih u dalmatinsku tradiciju.

Njegovi gosti mogu uživati u mirisu i okusu toplog domaćeg kruha pečenog u krušnoj peći. Brašno, iz kojeg se mijesi kruh, dobiva se iz pšenice netom samljevene u stotinu godina starom mlinu kojeg pokreće mala vodenica na početku sela. S druge strane sela u kamenoj pecari u dvjestolitarskom kotlu peče se dalmatinska rakija, a ljubitelji vina oduševit će se konobom, kojom se širi karakterističan miris vina i drvenih bačava.

Udaljena samo par koraka od konobe stoljetna je uljara s prešom u kojoj se i danas proizvodi maslinovo ulje iznimne kvalitete dobiveno iz 1500 stabala maslina zasađenih na području Solaris Beach Resorta, među kojima se ističu tisućljetna debla iz drevnog maslinika na obali ispred Sela.

Za specijalitete izvrsne dalmatinske kuhinje poput nezaboravnih jela ispod peke u Tradicionalnom dalmatinskom restoranu Dalmtinskog etno sela koristi se povrće i začini iz organskog uzgoja zasađeni u vrtu koji okružuje ovu nesvakidašnju atrakciju.