×

Damir Bajs objavio da drži fige za spas Adriatica.neta

Turistička grupa Adriatica.net finalizirala je sporazum o dokapitalizaciji te je na temelju potpisa sporazuma počela priprema dokumentacije i tehničkih detalja, objavili su u petak.

Predsjednik Uprave Boris Teški je, međutim, iznošenje detalja prepustio ministru turizma Damiru Bajsu, koji je potvrdio da u dokapitalizaciju ulaze Agrokor, Jolly i Saponia, HUP Zagreb, slovenske Terme Čatež te da poslovni interes za ulazak postoji i kod državnih tvrtki ACI te Croatia osiguranje.

"Nema sumnje da je Adriatica.net od posebnog značaja za hrvatski turizam jer u vlasništvu ima i značajne putničke agencije koje djeluju na nama važnim tržištima, poput Kompasa i Jolly travela, a dovodi gotovo 10 posto turista koji dolaze u Hrvatsku. Nama je u interesu da Adriatica.net bude prisutna na tržištu, kako sljedeće tako i idućih sezona. Uključen sam u proces restrukturiranja, rješenja su mi poznata i vlasnici Adriatice.net rekli su mi kako je postignut načelan sporazum o dokapitalizaciji", izjavio je Bajs na konferenciji za novinare.

Bajs očekuje da će ta tvrtka prerasti u nacionalnog touroperatera na koji će se Hrvatska moći osloniti. On, međutim, nije htio reći kada će proces restrukturiranja biti dovršen. U objavi grupacije koju potpisuje direktor korporativnih komunikacija Kristijan Gržetić stoji da je finaliziran sporazum o dokapitalizaciji, a detalje, kao i imena kompanija koje će dokapitalizirati tvrtku, Uprava Adriatice "objavit će u idućim danima".

Damir Bajs očekuje da će Adriatica.net prerasti u nacionalnog touroperatera na koji će se Hrvatska moći osloniti.

Državni blagoslov za ulazak Croatia osiguranja i ACI-ja u Adriaticu bio je među ključnim karikama u potpisivanju sporazuma. Iako se očekivalo, Croatia Airlines nije u kombinacijama, ali nije poznato zašto. Planovi su ponešto izmijenjeni i ulaskom Slovenaca u priču s obzirom na to da je prva varijanta bilo okupljanje isključivo domaćih tvrtki. Ulazak Termi Čatež u Adriaticu nije neprirodan jer je u sastavu grupacije slovenski Kompas.