×

Hotelski menadžeri na edukaciji

Prvi otvoreni stručni edukacijski program američkog sveučilišta Cornell u Hrvatskoj održava se u četvrtak i petak pod nazivom Strateški marketing za hotele i B.I.G. ideje.
Hotelski menadžeri na edukaciji

Edukaciju organiziraju udruge Internacionalna turistička asocijacija (ITA) i Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) uz snažnu podršku Ministarstva turizma, pa je početak programa posjetio i ministar turizma Damir Bajs. Radi se o uvodu u buduće programe temeljem uspostavljene suradnje između ITA-e, neprofitne organizacije osnovane s ciljem promoviranja izvrsnosti u regiji jugoistočne Europe i Cornella, a cilj je naravno, prenjeti znanja koja brzo mogu biti implementirana.

- Potrebno je povećati razinu znanja i kompetencija ljudi koji rade u turizmu. Ne smijemo se zadržati samo na edukaciji osoblja u hotelima nego moramo educirati i menadžere - poručio je okupljenima Kristian Šuster, predsjednik UPUHH-a. Cornellov program hotelskog strateškog menadžera i Corenellov certificirani program za hotelske diretktore sufinancira i Ministarstvo turizma i to s 350.000 kuna kroz Program poticanja djelovanja strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija u turizmu. - Investicija u znanje nije nešto što će odmah vratiti - poručio je ministar turizma Damir Bajs, i najavio tom prilikom kako će na proljeće Hrvatska biti domaćin skupa regionalnog turizma, na kojem će domaći turistički djelatnici podijeliti svoja znanja s drugima.