×

Kriza zaustavila investicije Arenaturista

Govoreći o Zakonu o turističkom zemljištu gradonačelnik Pule Boris Miletić pojasnio je da postoji rok do 1. veljače 2011. godine do kada moraju državnom tijelu za gospodarenje imovinom predati zahtjev za provedbom tog zakona.

Problem je, kaže Miletić, što je Vlada trebala, ali nije donijela podzakonske akte kojima bi se trebala definirati procedura, odnosno način procjene vrijednosti kao i visina naknada. Tako da je u ovom trenutku nemoguće govoriti o financijskim efektima za Grad Pulu i precizirati iznose, ustvrdio je. Dodao je da su hotelijeri premijerki Jadranki Kosor, za njena boravka u Poreču, iznijeli primjedbe na zakon i da zbog nepostojanja zakonske regulative za dugoročno definiranje tog zemljišta postoji njihova bojazan za investiranje, kao i da je to razlog zašto ne ulažu više.

- Mislim da jednim sveobuhvatnim planom rješavamo pitanje turističkog zemljišta i stvaramo pravne preduvjete za investicije. Međutim, osobno nisam zadovoljan razinom ulaganja Arenaturista.Turističke kuće u Umagu, Novigradu, Poreču, Rovinju pa i Rapcu učinile su veliki i vidljivi pomak u vidu povećanja kvalitete turističkog proizvoda i kvalitete samih turističkih naselja. Naš hotelijer nije napravio taj potreban iskorak. U Arenaturistu su najavljivali ulaganja, a govorilo se o 150 do 200 milijuna eura, što mi je bilo već tada nerealno, a i nije se dogodilo ništa, kaže Miletić.