×

Laguna Novigrad uložila 20 milijuna kuna u pripreme za sezonu

Turistička kompanija Laguna Novigrad iz istoimenog istarskog gradića u ovoj turističkoj sezoni, u čiju je pripremu uložila blizu 20 milijuna kuna, očekuje ponavljanje prošlogodišnjeg poslovnog rezultata, čiju realnost potvrđuju i rezultati za prvih pet mjeseci ove godine, doznaje se od direktorice te kompanije Zrinke Bokulić.
Laguna Novigrad uložila 20 milijuna kuna u pripreme za sezonu

Ističući da je srednjoročni cilj Novigrada i Lagune pozicionirati se kao sportsko-rekreativna destinacija, Bokulić navodi da su većinu ovogodišnjih ulaganja usmjerili u uređenje wellness centra i popratnih sadržaja u pripadajućem hotelu Maestral.

U sastavu tvrtke su i hotel Laguna, te auto kampovi Sirena i Mareda, čiji je ukupni smještajni kapacitet 560 soba s 1.086 kreveta (u hotelima) te 1.427 parcela za oko 5.200 osoba (u kampovima).

Prošle godine u tim je kapacitetima ostvareno 464,6 tisuća noćenja, što je bilo gotovo tri posto više nego godinu prije. Sa svojim noćenjima Laguna sudjeluje s više od 50 posto u ukupnom broju noćenja na području grada Novigrada, s kojim nastoji oblikovati gradsku destinaciju različitu od drugih turističkih centara u Istri.

S tim ciljem se išlo u ovogodišnje uređenje wellness i pripadajućeg fitness centra u hotelu Maestral, što će uz skorašnje otvaranje multifunkcionalne sportske dvorane zasigurno pridonijeti boljoj posjeti sportaša na pripremama, ali i drugim gostima omogućiti sadržajniji boravak, pojašnjava Bokulić.

Novost u ponudi od ove godine su mobilne kućice u kampu Mareda, a s obzirom na traženost tog smještaja i u idućim sezonama planiraju investicije u taj segment.

Najbrojniji gosti u hotelima su Nijemci i Austrijanci, dok u kampovima znatan dio noćenja ostvaruju i Slovenci te Nizozemci.

Po podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, tvrtka Laguna Novigrad u većinskom je vlasništvu zagrebačke tvrtke Auctor kapital d.o.o. koja drži 75 posto dionica.