×

Laguna Poreč - novi krovni brend Plave lagune

Poznata turistička kompanija Plava laguna predstavila je svoj novi korporativni identitet. Ime kompanije ostaje nepromijenjeno, ali prema potrošačima će se komunicirati novi krovni brend - Laguna Poreč, kao i novi vizualni identitet.

Poznata turistička kompanija Plava laguna predstavila je protekli četvrtak u Poreču svoj novi korporativni identitet. Ime kompanije ostaje nepromijenjeno, ali prema potrošačima će se komunicirati novi krovni brend - Laguna Poreč, kao i novi vizualni identitet.

Plava laguna, kompanija u vlasništvu Lukšić grupe u Poreču djeluje već više od pola stoljeća, a sada će na tržištu nastupiti s krovnim brendom koji kao svoj sastavni dio komunicira destinaciju. Nastavak je to ulaganja u razvoj, koje je samo u prošloj godini iznosilo 60,7 milijuna kuna.

- Nemamo dugoročnih niti kratkoročnih financijskih obaveza, što znači da nesmetano možemo planirati razvoj - poručio je Neven Staver, član uprave Plave lagune. Sustavno podizanje kvalitete može se pratiti kroz vrijeme od 2001. Plava laguna u svom sastavu nije imala ni hotelskih ni kamping smještajnih kapaciteta u rangu četiri zvjezdice. Danas je 30 posto hotelskih i 73 posto kamping kapaciteta razine četiri zvjezdice. U sljedećoj godini planira se i temeljita rekonstrukcija hotela Parentium na tu razinu, iako u Plavoj laguni još ne žele otkriti visinu te investicije.

Osim krovnog brenda, Lagune Poreč, prema novoj brend arhitekturi, svaki će resort biti komuniciran prema svom pozicioniranju:  Plava Laguna, s objektima na razini tri i četiri zvjezdice za opuštanje i miran odmor u prirodnom okruženju uz more. Zelena Laguna s objektima raspona od dvije do četriri zvjezdice za aktivan odmor na plažama s prirodnim pejzažima. Objekti koji se nalaze na području sjeverno od Poreča bit će organizirani pod imenom Naselje Materada, a kampovi neće mijenjati komunikaciju.

Osim velikih promjena na hotelu Partentium, koji će biti dignut na razinu visoke četiri zvjezdice sa 269 soba, dva bazena, tri restorana, wellnessom i kongresnim centrom, planira se i intenzivni razvoj Zelene lagune kao resorta. Tako će se uređivati šest kilometara šetnica i isto toliko biciklističkih staza, napraviti će se rekonstrukcija centra, kao i preko 30 novih objekata raznih namjena - od posluživanja hrane i pića pa do prodajnih mjesta.