×

Lošinj Hotels&Villas s 12 milijuna eura obnavlja hotel Punta

Malološinjska hotelska grupacija Lošinj Hotels&Villas, koja je brend tvrtke Jadranka hoteli, krajem ovog tjedna kreće s pripremnim radovima na obnovi i dokategorizaciji hotela Punta u što ulaže više od 12 milijuna eura, izvijestili su danas iz te grupacije
Lošinj Hotels&Villas s 12 milijuna eura obnavlja hotel Punta

Najavljuju da bi novoobnovljeni hotel prve goste trebao primiti u lipnju iduće godine. Od ukupno 12 milijuna eura vrijedne investicije u hotel Punta tri milijuna eura malološinjska grupacija ulaže iz vlastitih sredstava, a devet milijuna eura iz kredita. Obnovom će se hotel Punta podići na kategoriju četiri zvjezdice, a dobit će i novo ime - Club Hotel Punta. Radovi na obnovi obuhvatit će obnovu cjelokupnog hotela te uključiti izgradnju vanjskog bazena sa sunčalištem. Novi Club Hotel Punta imat će 219 soba i 16 hotelskih apartmana s balkonima, unutarnje i vanjske bazene, wellness sadržaje te restoran i bar.

Planirano je da taj hotel radi tijekom cijele godine, a cilj je da se pozicionira kao hotel u kojem će se moći doživjeti najbolji sklad s netaknutom prirodom kroz posebno osmišljenu gastronomsku i wellness ponudu. Tim ulaganjem za Lošinj Hotels&Villas (LH&V) zapravo kreće treći investicijski ciklus, a nakon provedena prva dva u koja je od 2007. do sada u sklopu ugovora o suradnji Jadranka hotela d.o.o. i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) investirano više od 35 milijuna eura u obnovu i povećanje kvalitete turističkih objekata iz te grupacije.

Ukupna vrijednost investicija u sklopu tog Ugovora s EBRD-om, koji je i u suvlasništvu Jadranka hotela, je više od 80 milijuna eura, a iz LH&V najavljuju da nakon obnove hotela Punta slijedi četvrti investicijski ciklus u obnovu tri hotela u uvali Čikat. Iako još nemaju određene datume početka tog četvrtog ciklusa, ističu kako će u sklopu toga dva hotela u uvali Čikat dokategorizirati na četiri zvjezdice (Bellevue i Helios), a mali hotel Alhambra na pet zvjezdica što će biti ujedno prvi hotel s tom kategorijom na Lošinju.