×

Ministarstvo turizma i HGK dogovorili još snažniju suradnju

Komora svoje resurse i baze podataka stavlja na raspolaganje ministarstvu, rekao je šef HGK Nadan Vidošević.
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Predstavnici Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore na današnjem su sastanku izrazili želju za još snažnijom suradnjom dviju institucija, koja će se očitovati i u izradi strategije razvoja hrvatskog turizma.

– Izrada strategije razvoja hrvatskog turizma proces je u koji nam je želja uključiti ne samo stručnjake iz turističkog sektora nego i širu javnost, kako bi ovaj važan razvojni dokument našeg turizma bio što kvalitetnije i cjelovitije pripremljen. Naime, strategija će biti i osnova za povećanje konkurentnosti, ali i baza za povlačenje sredstava iz fondova EU. Veselim se radionicama koje ćemo uskoro organizirati na terenu i na taj način javnost aktivno uključiti u pripremu ovog dokumenta – rekao je ministar turizma Veljko Ostojić.

Šef HGK Nadan Vidošević rekao je da komora svoje resurse i baze podataka stavlja na raspolaganje ministarstvu. Buduća bi suradnja trebala biti ostvarena na promociji i projekata EU, rekla je potpredsjednica HGK Vesna Trnokop-Tante, a potvrdila i pročelnica Ureda predsjednika i direktorica Centra za razvoj ljudskih potencijala pri HGK.

Predsjednik Turističkog poslovnog vijeća pri HGK Franco Palma dao je podršku inicijativama ministarstva, posebno u vezi sa snižavanjem stope PDV-a i izrade strategije. Palma je također kazao da vijeće može biti u ulozi koordinatora određenih aktivnosti.