×

Najavljen 36. Hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljen je 36. Hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA i 7. Izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova BUDI UZOR.
Najavljen 36. Hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljen je 36. Hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA i 7. Izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova BUDI UZOR.

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, supokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore, potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i BICRO-a, a u organizaciji Hrvatskog saveza inovatora, Saveza inovatora Zagreba i tvrtke Tera Tehnopolis d.o.o. te suorganizaciju Saveza inovatora Primorsko-goranske županije, Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika i Saveza za energetiku Zagreba, na Zagrebačkom velesajmu od 09. do 12. studenog održat će se 36. po redu Hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA.

Na ovogodišnjoj, ujedno i najvećoj INOVA-i do sada, predstavit će više od 400 izložaka. Posebnost INOVA-e je i u tome što je riječ o najvećoj izložbi inovacija na svijetu u 2011. godini po broju inozemnih izaslanstava. Naime, na izložbi će se predstaviti predstavnici 22 zemlje među kojima izdvajamo Republiku Kinu, Koreju, Maleziju, Iran, Japan, Indoneziju, Vijetnam, Sjedinjene Američke Države, Rusku Federaciju, Španjolsku, Poljsku, Kuvajt i druge.

Tom prigodom mr. sc. Ladislav Prežigalo, pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba, istaknuo je kako Grad Zagreb kontinuirano podržava program INOVA-e vođen mišlju kako su inovacije ključni aspekt razvoja gospodarstva i kako INOVA svake dvije godine, kada se održava u Zagrebu, predstavi ne samo izniman broj domaćih veći i inozemnih prestižnih inovacija.

Neven Marković istaknuo je posebnosti programskog sadržaja ovogodišnje INOVA-e kao što su izložba inovacija, izložba inovacija mladih, prodajna izložba komercijaliziranih inovacija, izložba inovacija u turizmu i energetici.

Neven Marković, glavni tajnik Saveza inovatora Zagreba, istaknuo je kako će na ovogodišnjoj INOVA-i biti predstavljena 134 izložaka hrvatskih izlagača, 61 izložak domaćih i inozemnih mladih izlagača, 149 izložaka inozemnih izlagača i 75 studentskih poslovnih planova. Osim toga istaknuo je i posebnosti programskog sadržaja ovogodišnje INOVA-e kao što su izložba inovacija, izložba inovacija mladih, prodajna izložba komercijaliziranih inovacija, izložba inovacija u turizmu i energetici.

Svečanost dodjela nagrada kroz program "Noć kreativnosti" održati će se u subotu, 12. studenog s početkom u 19:00 sati, kada će se osim niza nagrada dodijeliti i one za najistaknutija inovacijska ostvarenja - tradicionalna nagrada za najboljeg hrvatskog inovatora u 2011. godini i nagrada gradonačelnika Bandića.

Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Zagreba i Društva inovatora Sigma, tom prigodom predstavio je i posebnost ovogodišnje INOVA-e - izložbu inovacija u turizmu. Najavio je kako će biti predstavljeni visoko tehnološki projekti i proizvodni programi renomiranih hrvatskih poduzeća i institucija, a među njima su projekt tvrtke Applicon "Interaktivni sustav PandoPad", tvrtke Hrvatski interijeri "Dizajnom do identiteta - Hrvatska hotelska soba", Muzeja Hrvatskog zagorja - Muzeja krapinskih neandertalaca "Multimedijalni DVD ROM muzeja krapinskih neandertalaca", tvrtke Belje d.d. "U srcu Kneževih vinograda" i drugi. Centar za poslovni turizam izlaže sa svojim projektom, portalom PoslovniTurizam.com.