×

Nik Račić na čelu Skal Internationala

Na 70. svjetskom Skal kongresu u Budimpešti, za predsjednika najznačajnije svjetske organizacije turističkih menadžera, Skal Internationala, izabran je direktor Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda Hrvatske turističke zajednice Nik Račić.
Nik Račić
Nik Račić

Skal International okuplja menadžere iz svih sektora turističke djelatnosti (DMC-e, hotelijere, prijevoznike, turističke agencije, turoperatore, itd.), sa svrhom razvijanja poslovnih odnosa i prijateljstva među članovima, promicanja i podrške održivom i odgovornom turističkom razvoju te unapređenja kvalitete u turizmu.

Skal International je član i potpredsjednik poslovnog vijeća Svjetske turističke organizacije (United Nations World Tourism Organization) i član je radne skupine o sprečavanju iskorištavanja djece u turizmu, sa sjedištem u španjolskom Torremolinosu.

Hrvatska ima dva Skål kluba, u Dubrovniku i Zagrebu, a Račića je tajnim glasovanjem biralo tisuću delegata sa svih pet kontinenata, u konkurenciji s predstavnikom iz Australije. Račić je od ukupno 266 elektorskih glasova klubova dobio 235 glasova i funkciju predsjednika obavljat će godinu dana.

Skal International osnovan je 1934. godine u Parizu i danas djeluje kroz 500 klubova u 90 zemalja s više od 20 tisuća članova – turističkih menadžera.