×

Nove zračne linije iz Zagreba u Kopenhagen

U zagrebačku Zračnu luku danas je sletio prvi zrakoplov niskotarifne skandinavske avio kompanije Norwegian koja je time najavila uspostavu nove linije na relaciji Kopenhagen-Zagreb-Kopenhagen dva puta tjedno ponedjeljkom i petkom, izvijestili su danas iz Zračne luke Zagreb.

Direktor marketinga Norwegiana za Dansku Johan Bisgaard Larsen naglasio i zadovoljstvo suradnjom i dogovorima s Zračnom lukom Zagreb. Slično smatra i direktor Zračne luke Zagreb Tonči Peović koji vjeruje da će novi letovi za Kopenhagen još više približiti Zagreb i Hrvatsku sjeveru Europe. Naglašava i kako Zračna luka nastavlja pregovore oko povećanja broja destinacija s tim prijevoznikom te se nada skoroj uspostavi linije prema Oslu.

Norwegian Air Shuttle ASA, komercijalnog naziva Norwegian, niskotarifna je zrakoplovna kompanija registrirana na burzi dionica u Oslu te druga po veličini u Skandinaviji. Ima mrežu ruta koja se proteže preko Europe u Sjevernu Afriku i Srednji istok, a prošle je godine s više od 10,7 milijuna putnika postala četvrta niskotarifna zračna kompanija po veličini u Europi.