×

Osijek dočekao prvi kruzer

U Osijek je uplovio prvi ovogodišnji riječni kruzer, kojim je stiglo 140 turista iz Australije, Novog Zelanda i SAD-a. Imagery je najveći kruzer koji je dosad doplovio u Osijek - dug je 134 metra, a plovi pod nizozemskom zastavom.
Osijek dočekao prvi kruzer

Prema najavama, ove godine očekuje se 15-ak takvih brodova. Oni Dunavom plove do Vukovara, a onda, ovisno o vodostaju Drave, dolaze u jednodnevni posjet Osijeku.

- Svakako da i ovaj dio osječki dio i rijeka Drava mogu zaokružiti cjelinu i ugodan doživljaj za goste koji nam dolaze i prekooceanski - kazao je Antonio Sobol, direktor TZ-a Osječko-baranjske županije.

Pristanište uz osječki brod-restoran 'Galija' otvoreno je 20. srpnja 2009., a za uređenje se potrošilo milijun kuna. Iz Lučke uprave Osijek i Turističke zajednice grada Osijeka najavili su kako će u Osijeku godišnje pristajati najmanje 50 kruzera. Od 17. svibnja do 5. rujna najavljeno je još 14 kruzera kapaciteta od 100 do 150 putnika, a u Osijek će u više navrata dolaziti brodovi Imagery, Victor Hugo i Vivaldi.