×

Philip Mahoney odlazi iz hotela Regent Esplanade

Nakon gotovo tri godine rada u prestižnom zagrebačkom hotelu Regent Esplanade, Philip Mahoney odlazi s funkcije generalnog direktora, priopćili su iz ovog zagrebačkog hotela. Do daljnjega hotel će voditi njegov dosadašnji zamjenik Ivica Krizmanić.
Philip Mahoney odlazi iz hotela Regent Esplanade

Philip Mahoney s pozicije generalnog direktora Regent Esplanade odlazi u Veliku Britaniju gdje će za hotelijersku kompaniju The Rezidor Hotel Group obnašati dužnost regionalnog potpredsjednika i biti odgovoran za čak 28 hotela na području Velike Britanije i Irske. Rezidor je jedna od najbrže rastućih hotelskih kompanija u svijetu čiji portfolio uključuje više od 400 hotela s 90.000 soba u 60 zemalja. Kompanija upravlja brandovima Radisson Blu Hotels & Resorts, Park Inn by Radisson i Missoni.

Upravljanje hotelom Regent Esplanade Zagreb, odnosno funkciju Vršitelja dužnosti generalnog direktora, do daljnjega preuzima dosadašnji zamjenik generalnog direktora, Ivica Krizmanić.

Philip Mahoney imenovan je na mjesto generalnog direktora prestižnog zagrebačkog hotela u travnju 2009. godine. Svojim bogatim upravljačkim iskustvom u hotelima visoke kategorije poveo je hotel Regent Esplanade k novim postignućima: tijekom protekle tri godine hotel je imao konstantnu uzlaznu putanju u poslovanju te je primio brojna priznanja. Mahoney je posebno ponosan na prvo mjesto koje hotel već godinama drži na renomiranom svjetskom web servisu Tripadvisor, kao i na nagrade Turistički cvijet, World Luxury Hotel Awards, zatim kontinuirano uvrštavanje hotela na popis Gold List i Readers’ Choice Awards prestižnog magazina Conde Nast Traveller te posebna priznanja usmjerena kvaliteti gastronomske ponude.

Tijekom boravka i rada u Hrvatskoj Philip Mahoney bio je član Uprave AmCham-a (Američka gospodarska komora u Hrvatskoj) te je potaknuo stvaranje njegovog Odbora za turizam, čiji je također bio član, a bio je izabran i za supresjedatelja BCCC-a (Britansko-hrvatska gospodarska komora u Hrvatskoj).

"Imao sam privilegiju provesti tri godine u prekrasnoj zemlji, prekrasnom gradu i prekrasnom hotelu, i sve to jako će mi nedostajati. Nadam se da sam uspio dati barem mali doprinos poslovanju i hrvatskom turizmu tijekom svog rada i boravka ovdje. Raditi ovdje bio je velik izazov, no moj tim i ja uspjeli smo postići zavidne rezultate i na to sam posebno ponosan. Stekao sam brojne prijatelje u kompanijama, diplomaciji i društvu. Stoga bih htio prenijeti zahvalu svima koji su nas podržavali u poslovanju u nadi da će se dobra suradnja nastaviti u budućnosti. Želim puno uspjeha zemlji koja ima toliko potencijala da uspije. Bilo je lijepo i zabavno i nadam se da ću se vratiti ovdje kao gost." - izjavio je, u povodu odlaska iz Hrvatske, Philip Mahoney.